Video gebruiken in Breeze Meeting

Klik op de afbeelding om naar de Flash versie te gaan!

Tijdens een vergadering kan het handig zijn om een filmpje te laten zien. Zo ook voor een online vergadering in Breeze Meeting. Je hebt dan een aantal opties: iedereen een link sturen naar de video, proberen mediaplayer te ‘sharen’ óf het opnemen van Flash Video. Dat laatste heeft absoluut de voorkeur ten opzichte van de andere twee en zorgt er ook voor dat je als spreker eenvoudig de touwtjes in handen houdt. Maar, niet alle Flash video’s werken (de van YouTube en consorten wel!) Deze screencast laat zien hoe je zo’n FLV-bestand toevoegt aan de vergaderruimte, gebruikt en weer verwijderd. Ook laat het de instellingen in Camtasia Studio zien voor het maken van zo’n FLV-versie. De screencast duurt in totaal ruim 13 minuten.
Online
* Flash-versie (Flash versie 8 nodig)
* Streaming WMV | WMV in HTML-pagina
* Streaming Quicktime | MOV in HTML-pagina
Download
video WMV-versie 640×480 video WMV-versie 320×240 (ook geschikt voor Pocket PC) video MOV-versie 640×480 video MOV-versie 320×240 (ook geschikt voor iPod Video)
De FLV’s van de screencasts die ik maak werken (nog) niet in Breeze vanwege de gebruikte compressiemethode. Ik heb wel een versie van de FLV gemaakt die wél werkt. Je kunt het verschil in kwaliteit zien:
FLV FLV-versie voor in Breeze
[19-01-2007] De screencast is nu ook opgenomen in de SURFnet Kennisbank

[09-08-2007] Ik weet niet precies per wanneer, maar een tijdje geleden heeft YouTube een wijziging aangebracht in de codec die ze gebruiken. De FLV’s van YouTube spelen op dit moment niet meer af in Adobe Connect (de opvolger van Breeze).