dec 192006
 

Een van de handige plugins voor Firefox is Web Developer. Daarmee kun je o.a. een Speedreport van elke willekeurige pagina die je aan het bekijken bent (je eigen weblog bijvoorbeeld) opvragen.
De eerste keer dat ik die gisteren draaide viel het me op dat de Javascripts van vPIP bijna 50% van de omvang van de totale pagina vormden. Dus ging ik op zoek naar een manier om dat te verminderen. Lees verder….

Geen thumbnails? Maak ze lekker zelf!

 Gepubliceerd door om 22:28  Tools
dec 192006
 

In een reactie bij het bericht over Televisiestudio in een koffer wees Willem Karssenberg er op dat bij de Scenefabriek geen gebruik gemaakt werd van kleine versies van de afbeeldingen (thumbnails), maar dat de (grote) originele versies van de afbeeldingen door het aanpassen van de width en height eigenschappen van de afbeelding gewoon verkleind werden weergegeven.
Belangrijkste nadeel daarvan is uiteraard dat als je zo een pagina met “kleine” afbeeldingen die eigenlijk 1 a 2MB per stuk in omvang zijn dan duurt het wel effe voordat een nietsvermoedende bezoeker zonder snel breedband de pagina binnen heeft. Beter is het om een echte kleinere versie van de afbeelding te maken voor in de overzichtspagina en die dan te linken aan de grotere versie.
Hier op de site heb ik het gemakkelijk omdat het maken van die thumbnails automatisch gedaan wordt voor me als ik een afbeelding toevoeg die meer dan 200 pixels breed is. Maar wat nou als de software die je gebruikt geen ondersteuning voor thumbnails heeft? Nou dan voeg je die toch lekker zelf toe. Zo moeilijk is dat niet. Ik zal uitleggen hoe. Lees verder….