Crash

 Gepubliceerd door om 13:17  Hardware
nov 242006
 

Ik geloof dat ik maar even uit de buurt van computer, routers en andere hardware moet blijven én extra voorzichtig moet zijn bij het oversteken.
Want het is er wel het weekje voor zeg. Zojuist vond mijn werk-laptop dat het absoluut niet kon dat ik hem hielp met afsluiten en besloot dat hij daarom maar gewoon niet meer wil opstarten. Een memorydump is het enige wat hij nog wil doen.
Helaas is de bios dichtgetimmerd en dus kan ik niet met een boot-memorykey of boot-CD ROM opstarten om ook het restant van de data die nog niet op de backupschijf staan veilig stellen.
Ik ben pas dinsdag in Eindhoven en dan ben ik de eerste die aan de beurt is. Zucht. Maar goed dat het niet mijn enige manier is om online te komen. En ik ga niet zeggen “wat kan er nog meer mis gaan”, want ik geloof dat dat dan waarschijnlijk ook nog zou gebeuren ook.

Deel dit bericht:

  6 reacties aan “Crash”

Reacties (6)
 1. dat wordt aftellen tot dinsdag.
  Sterkte.

 2. Volgens mij is het een complot tegen bloggers: Eerst Hans, nu jij :-)
  Baaalen zoiets!

 3. Wat een gedoe. Breek me de bek niet open. Ik had gisteren geen internet en geen notebook……
  Succes!

 4. toch niet ook zo’n nc6220 van onze werkgever pierre? van de 8 op onze kamer zijn er al 2 down…

 5. Hoi Pierre,
  Wellicht heb je hier wat aan:
  Ga naar pagina 1-4, Hoofdstuk 1.2

  http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/sup

 6. @Gijs: yup, een nc6220. Maar, in de 12 maanden die ik hem nou heb en overal naar toe sleep heeft hij me nog niet in de steek gelaten tot vandaag dan.

  @Corina: gelukkig is het niet de enige computer hier waarmee ik het internet op kan. Zelfs het opnemen van de Edukast gaat met de laptop die we privé hebben omdat ik een backup van de verschillende bronbestanden heb en daar de software ook op staat.
  Maar het wordt wel duimendraaien over de vraag of ze me dinsdag zeggen "ziezo gefixed" of "tja, dan moeten we even een nieuwe image terugzetten". Want in dat tweede geval ben ik de nodige lokaal geïnstalleerde software kwijt, bijbehorende instellingen, activeringen die ik opnieuw moet uitvoeren etc.
  Zou niet leuk zijn.

  @Patrick: ik denk dat ICT Services er (terecht) niet blij mee zou zijn als ik de computer zou openschroeven om de interne batterij tijdelijk te verwijderen en het bios-wachtwoord te resetten.

  @Fred: hoe ging het ook al weer?…."het feit dat je paranoïde bent, betekent niet dat ze je niet achtervolgen" of zo? ;-)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.