OWD2006 – Bloggers tijdens OWD

 Gepubliceerd door om 14:35  Persoonlijk
nov 152006
 


Het is zeker geen foto van alle (edu-)bloggers die hier aanwezig zijn tijden de onderwijsdagen, dat lijstje is gelukkig veel langer. Maar het is wel een zeldzaam plaatje van mensen die je niet snel naast elkaar op zo’n statiefoto zult krijgen. Daarom plaats ik hem hier. Veel meer foto’s vind je uiteraard op Flickr.

nov 152006
 
OWD2006 OWD2006 OWD2006

Na de spetterende keynote van Diana Oblinger (video-registratie van SURF komt binnenkort online) heb ik de eerste ronde sessies gemist (korte video gemaakt van het product van Apreso, een systeem om eenvoudig colleges/presentaties op te nemen) zit ik bij de sessie over het Knowledge Exchange, een samenwerkingsverband tussen organisaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Denemarken. Doel is om met name kennis uit te wisselen, niet zozeer om samen grote projecten op te starten. Dat laatste is namelijk best complex, maar het bij elkaar brengen van nationale organisaties of experts op moment dat dat wél zinvol is, of het samen optrekken bij het bereiken van bijvoorbeeld contentleveranciers als het gaat om afspreken van licenties of het bewerken van de Europese commissie is heel nuttig.

 Reacties uitgeschakeld voor OWD2006 – Knowledge Exchange challenges and results  Tags:

OWD2006 – Pimp my course?

 Gepubliceerd door om 09:18  Onderwijs
nov 152006
 
OWD2006

Ik zou je graag vertellen of de “Pimp my course” sessies leuk waren gisteren. Maar helaas, de belangstelling was ook hier te groot. En dat is wat mij betreft wel hét kritiekpunt voor de onderwijsdagen dit jaar. De ruimtes zijn vaak te klein en te warm. Zowel de preconference van webstroom als bij de sessie over het gebruik van weblogs en wiki’s zaten meer dan vol. Nou begrijp ik dat bij de Pimp my course sessie het zo was dat er gewoon een praktisch maximum van zo’n 30 mensen per keer was. Maar voor de twee andere sessies had je meer mensen willen kunnen toelaten. Helaas niet gemakkelijk op te lossen in de jaarbeurs, want de ruimtes zijn allemaal ongeveer hetzelfde formaat.

OWD2006 – The Day after the Party

 Gepubliceerd door om 09:11  Onderwijs
nov 152006
 
OWD2006

Ik heb gisterenavond (uiteraard) mijn laptop en videocamera vóór het feest even naar het hotel gebracht, dus ben ik nu nog even de foto’s van gisterenavond aan het uploaden. Op het OWD2006-blog staan inmiddels al de nodige foto’s die door Gerard Dümmer gemaakt zijn.
Korte samenvatting: het was een goed feest.
De inrichting van de informatiemarkt (de ‘hal’) was dit jaar een stuk beter (‘warmer’) en de band was weer goed.
En sommige dingen veranderen niet:
OWD2005 OWD2006