Streaming Video downloaden

 Gepubliceerd door om 19:39  Media
okt 262006
 

Zoals je weet heb ik in het algemeen, maar één probleem met streaming video: ik kan er (nog?) niet naar kijken als ik in de trein zit.
Nu zijn er redelijk wat programma’s beschikbaar (voor zover ik weet de meeste overigens niet-gratis) die je kunnen helpen bij het downloaden van zo’n stream. Maar om de een of andere reden gedroegen die zich niet lekker op mijn laptop. StreamDown doet dat gelukkig wel. En dan is het opslaan van een stream heel simpel. Vraag je je haast af waarom ze die dan niet meteen ook maar voor download (inclusief RSS-feed aanbieden).

streamdown

De screencast staat online als Flash-versie, maar is natuurlijk ook gewoon te downloaden. Ik vertel in de screencast aan het begin én aan het einde dat mijn doel niet is om aan te zetten tot het illegaal verspreiden (aanbieden) van downloads van bijvoorbeeld materiaal dat door uitzending gemist, of in het onderwijs via teleblik of academia wordt aangeboden. Er zijn nu eenmaal genoeg mensen die op het werk wél genoeg bandbreedte hebben en thuis niet, en zoals ik al vaker uitgelegd heb kijk ik de meeste film onderweg.
Wil je zelf testen met StreamDown dan kun je in ieder geval deze streaming versie van de screencast gebruiken.
De direct downloadbare versies staan hieronder:
video WMV-versie video MP4-versie

Second Life + Moodle = Sloodle

 Gepubliceerd door om 19:05  Second Life
okt 262006
 
sloodle - Klik voor grotere versie

Hier moet ik nog even wat rustiger/uitgebreider naar kijken, maar Sloodle ziet er als idee al veelbelovend uit:

“SLoodle is a project to integrate the VLE platform Moodle with the 3D world of Second Life. Imagine a Moodle course that, if you wanted, could turn into a proper 3D interactive classroom with all your Moodle resources available to your students in the virtual world.”

(bron)

Ik heb ook de whitepaper (PDF!) maar even opgeslagen om eens door te lezen. Eerst maar weer eens een update van SL installeren. Kom je er een weekje niet, dan is het de laatste tijd bijna automatisch zover. Dat moeten we met onze ELO niet proberen, dan zouden toch wat anders te horen krijgen. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Second Life + Moodle = Sloodle  Tags: