Streaming Video downloaden

Zoals je weet heb ik in het algemeen, maar één probleem met streaming video: ik kan er (nog?) niet naar kijken als ik in de trein zit.
Nu zijn er redelijk wat programma’s beschikbaar (voor zover ik weet de meeste overigens niet-gratis) die je kunnen helpen bij het downloaden van zo’n stream. Maar om de een of andere reden gedroegen die zich niet lekker op mijn laptop. StreamDown doet dat gelukkig wel. En dan is het opslaan van een stream heel simpel. Vraag je je haast af waarom ze die dan niet meteen ook maar voor download (inclusief RSS-feed aanbieden).

streamdown

De screencast staat online als Flash-versie, maar is natuurlijk ook gewoon te downloaden. Ik vertel in de screencast aan het begin én aan het einde dat mijn doel niet is om aan te zetten tot het illegaal verspreiden (aanbieden) van downloads van bijvoorbeeld materiaal dat door uitzending gemist, of in het onderwijs via teleblik of academia wordt aangeboden. Er zijn nu eenmaal genoeg mensen die op het werk wél genoeg bandbreedte hebben en thuis niet, en zoals ik al vaker uitgelegd heb kijk ik de meeste film onderweg.
Wil je zelf testen met StreamDown dan kun je in ieder geval deze streaming versie van de screencast gebruiken.
De direct downloadbare versies staan hieronder:
video WMV-versie video MP4-versie

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
15 jaren geleden

Ik heb er zelf nog niet zoveel mee gedaan, maar ik hoor uit m’n naaste omgeving goede ervaringen met wm-recorder Een ander (gratis) product waar ik wel eens mee geexperimenteerd heb is SDP.

Uudzuu S. Kartodikromo
15 jaren geleden

Ik ga wanneer ik thuis ben dit toch proberen. Op mijn werk nu heb ik helaas geen rechten om dit progje te installeren.
tnx