Eigenlijk mag het niet, maar….

Ik vraag me af hoelang onderstaande video op Youtube blijft staan, want er wordt nogal gebruik gemaakt van ideeën van anderen op een manier die volgens mij niet helemaal 100% binnen de huidige wettelijke regels is.

En ik plaats hem hier omdat het weer zo’n voorbeeld is waarom in dat geval die wet gewoon niet klopt en dit soort innovatieve creaties hun bestaansrecht meer dan aantonen.
Kijk er eens naar en vraag je eens af hoeveel tijd hier in is gaan zitten. Hoeveel de makers toegevoegd hebben aan de verzinselen van anderen. En of het daardoor niet absoluut als een zelfstandig werk gezien moet worden. De kwaliteit is overigens zo hoog (niet van de flashvideo, maar van de productie) dat ik eigenlijk niet geloofde dat dit echt afstudeerders waren.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
14 jaren geleden

Fantastisch toch?

Ik ben steeds vaker geneigd om alle ophef rondom copyright etc niet meer zo serieus te nemen. Beetje achterhaald. Het gaat om creativiteit en distributie daarvan. Er zijn altijd alternatieven. Geef het vrij! Het boek the wealth of networks van Benkler is in die zin een echte aanrader, ondanks de lijvigheid.

Elke
14 jaren geleden

Ik vind ‘m prachtig.
En inderdaad: dit past niet meer in het oude copyright. Lawrence Lessig zegt daarover: gemaakt in een tijd dat eigendom over gras ging. Als iemand anders daarvan pakt wordt het minder.
Nu zijn we in een tijd waarin je eigendom van iemand kunt pakken en maken dat het MEER wordt.
Zoals deze video.
Hier passen geen regeltjes van gras en prikkeldraad meer.