SL: Concert van Jonathan Coulton #2

Vorige week was het concert van Jonathan Coulton in Second Life. Ik ben toen niet ’s nachts voor mijn pc gaan zitten, dus geen first-hand ervaringen, maar bij PopSci.com staan nu een aantal foto’s en audio-opnames online. De audio, foto’s en (eventueel door iemand gemaakte) video-opnames mogen/moeten onder een Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 licentie beschikbaar gesteld worden. Op de pagina bij PopSci en in de CC-wiki kun je de audio als ZIP-bestand met AAC of MP3-bestanden downloaden. Mike, van Spiffworld heeft een audio-opname gemaakt en netjes opgeknipt in individuele MP3-bestanden zodat je gemakkelijk er doorheen kunt scippen, en de titels in je player verschijnen. Maar ik wilde ze graag ook direct in een webpagina afspeelbaar kunnen maken.


Het mooie is dat ik dat dankzij die CC-licentie zelf meteen kan regelen. De XSPF-speler hierboven is gratis en eenvoudig aan een wepagina toe te voegen. Je moet dan wel een XSPF-playlist hebben. Die kun je op een aantal manieren maken. Een manier is door Webjay te gebruiken. Dan krijg je niet alleen een XSPF-playlist, maar ook meteen een playlist voor in Mediaplayer en Winamp en zo. Dan krijg je wel wat Webjay-reclame er doorheen.
Omdat ik dat niet wilde heb ik er zelf een (eigenlijk twee) gemaakt en daarmee wordt de player aangestuurd. Aan de eerste XSPF kun je zien dat ik verwijs naar een kopie van de bestanden op mijn server. Waarom daar nog een kopie zetten? Deels omdat ik het kan, omdat ik daarmee weet dat de bestanden beschikbaar blijven, omdat ik de bandbreedte kan missen…
Wat kan het leven soms toch eenvoudig zijn. I feel fantastic (ook zonder pilletjes ;-))