Het belang van ‘vandaag’

“Vandaag, 14 september 2006, zijn alle deelnemers van de Edutrip 2006 bij elkaar gekomen in Utrecht bij SURF.”

(bron)

Een paar weken geleden schreef ik over het ALT-C weblog en concludeerde dat weblogs gemeengoed aan het worden waren als eenvoudig middel om de achterban op de hoogte te houden. Daar bleef het echter nog angstvallig stil tijdens de conferentie en ook al waren de technische faciliteiten daar blijkbaar de oorzaak van, een simpel bericht op de Edutrip-weblog maakte me gisterenavond nog maar eens duidelijk hoe belangrijk de factor tijd aan het worden is in berichtgeving. Het bericht van Gerard Dümmer begon met het woordje vandaag en beschreef de voorbereidingsbijeenkomst, met een link naar de presentatie en de foto’s op Flickr. Een bericht van slechts één alinea. Maar vandaag is dat informatie, vandaag lees ik het en klik ik door naar de presentatie en foto’s. Ook al neem ik niet deel aan de reis. Ga je er drie dagen over denken en maak je het vijf keer zo lang dan neemt de informatiewaarde niet toe. Dan wordt het iets dat vroeger een keer gebeurt is.
Op het blog staat “Tips zijn daarom ook van harte welkom”. Nou, dat zou mijn tip zijn: blijf berichten over ‘vandaag’ schrijven (je hoeft natuurlijk niet elk vervolgbericht ermee te beginnen ;-) ) dan blijf ik in ieder geval wel lezen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerard Dümmer
15 jaren geleden

Dag Pierre,

Bedankt voor je reactie. Ik zal binnenkort (mag dat ook:-)) weer een nieuw bericht posten.

Pierre
15 jaren geleden

Natuurlijk! :-) (of anders een nieuwe aflevering van de EduTripPodcast ?)

moqub
15 jaren geleden

Hoi,

nu was ik "vandaag" niet in staat te schrijven en morgen ook niet. Maar overmorgen zet ik mijn foto’s van de bijeenkomst online en vertel ik er ook iets over. Ben ik dan te laat?

M.

Pierre
15 jaren geleden

Het punt dat ik wilde maken was dat voor mij een snel/kort/beknopt bericht op de dag zelf waardevoller is dan een doordacht/drie keer nagelezen en aangepast stuk een week later.
Het helpt wellicht ook als ik verteld dat ik voordat ik deze post schreef, dit bericht bij Wilfred Rubens gelezen had. Ik ben absoluut voorstander van het al tijdens een conferentie bloggen. Gewoon zoals je anders de notities op papier maakte.

Moet je het dan maar niet meer posten als het je niet meteen lukt?
Natuurlijk wel. Mijn hoofdcriterium bij het bepalen of ik iets schrijf is of ik het belangrijk vind om er over te schrijven. En als jij pas een paar dagen later tijd hebt om er een bericht over te schrijven en jij vindt het minimaal voor jezelf de moeite waard om dat dan alsnog te doen, dan lijkt het me logisch dat je dat dan gewoon doet.