GPX converteren naar KML met tijdmarkers

Een van de dingen waar ik gisteren nogal van baalde was dat Google Earth niet in staat lijkt te zijn om de benodigde tijdinformatie uit GPX-bestanden te filteren. Het uploaden van een GPX-bestand (het format waarin al mijn tracks opgeslagen zijn) leverde niet zo’n mooie slider op. Gelukkig is dat probleem nu gemakkelijk te omzeilen, zo lees ik op het Google Earth Blog. De maker van GPSVisualizer heeft de gratis, online te gebruiken toepassing nameljk bijgewerkt met conversiemogelijkheden van GPX -> KML/KMZ mét die tijdinformatie.
Gewoon vanaf deze pagina naar je GPX-bestand verwijzen. Zet wel de “Draw as waypoints” en “Add time stamps, if possible” op “Yes”, anders zie je nog niets. Maar doe je dat wel, dan krijg je netjes een KML of KMZ-bestand (afhankelijk van je keuze) dat na inladen zo’n soort resultaat (Flash nodig, filmpje is zo’n 3MB groot) geeft.
Ik neem aan dat een volgende versie gewoon rechtstreeks de GPX-bestanden kan lezen, maar voorlopig werkt dit ook.