sep 152006
 

Een van de dingen waar ik gisteren nogal van baalde was dat Google Earth niet in staat lijkt te zijn om de benodigde tijdinformatie uit GPX-bestanden te filteren. Het uploaden van een GPX-bestand (het format waarin al mijn tracks opgeslagen zijn) leverde niet zo’n mooie slider op. Gelukkig is dat probleem nu gemakkelijk te omzeilen, zo lees ik op het Google Earth Blog. De maker van GPSVisualizer heeft de gratis, online te gebruiken toepassing nameljk bijgewerkt met conversiemogelijkheden van GPX -> KML/KMZ mét die tijdinformatie.
Gewoon vanaf deze pagina naar je GPX-bestand verwijzen. Zet wel de “Draw as waypoints” en “Add time stamps, if possible” op “Yes”, anders zie je nog niets. Maar doe je dat wel, dan krijg je netjes een KML of KMZ-bestand (afhankelijk van je keuze) dat na inladen zo’n soort resultaat (Flash nodig, filmpje is zo’n 3MB groot) geeft.
Ik neem aan dat een volgende versie gewoon rechtstreeks de GPX-bestanden kan lezen, maar voorlopig werkt dit ook.

 Reacties uitgeschakeld voor GPX converteren naar KML met tijdmarkers  Tags:

Het belang van ‘vandaag’

 Gepubliceerd door om 07:08  Internet
sep 152006
 
“Vandaag, 14 september 2006, zijn alle deelnemers van de Edutrip 2006 bij elkaar gekomen in Utrecht bij SURF.”

(bron)

Een paar weken geleden schreef ik over het ALT-C weblog en concludeerde dat weblogs gemeengoed aan het worden waren als eenvoudig middel om de achterban op de hoogte te houden. Daar bleef het echter nog angstvallig stil tijdens de conferentie en ook al waren de technische faciliteiten daar blijkbaar de oorzaak van, een simpel bericht op de Edutrip-weblog maakte me gisterenavond nog maar eens duidelijk hoe belangrijk de factor tijd aan het worden is in berichtgeving. Het bericht van Gerard Dümmer begon met het woordje vandaag en beschreef de voorbereidingsbijeenkomst, met een link naar de presentatie en de foto’s op Flickr. Een bericht van slechts één alinea. Maar vandaag is dat informatie, vandaag lees ik het en klik ik door naar de presentatie en foto’s. Ook al neem ik niet deel aan de reis. Ga je er drie dagen over denken en maak je het vijf keer zo lang dan neemt de informatiewaarde niet toe. Dan wordt het iets dat vroeger een keer gebeurt is.
Op het blog staat “Tips zijn daarom ook van harte welkom”. Nou, dat zou mijn tip zijn: blijf berichten over ‘vandaag’ schrijven (je hoeft natuurlijk niet elk vervolgbericht ermee te beginnen ;-) ) dan blijf ik in ieder geval wel lezen.