Skype-plugin voor Firefox

skypelife - Klik voor grotere versie

Ik heb vanochtend de nieuwe bèta van Skype (versie 2.6) geïnstalleerd en dacht dat de voornaamste wijziging het nieuwe tabblad SkypeLife zou zijn waarmee eenvoudiger kunt zien welke Skypecasts er zijn. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik een telefoonnummer van een collega opzocht op onze website. In de eerste schermafdruk hieronder heb ik maar even mijn eigen naam gebruikt, maar voor het geval het je niet meteen opvalt: Skype heeft het telefoonnummer op de pagina vervangen door een knop waarmee je meteen met behulp van Skype dat nummer kunt bellen. En dat werkt op (zo ongeveer) elke pagina waar telefoonnummers op staan. Het grappige is overigens dat bij mijn pagina hier op het weblog het faxnummer niet wordt geconverteerd terwijl de plugin wél met alternatieve notaties zoals een netnummer tussen () of het niet helemaal standaard 0877-netnummer dat Fontys gebruikt. Ik denk overigens dat dat bij mij fax-nummer kan liggen aan het ontbreken van een spatie tussen het nummer en “fax:”. Leuke en handige plugin, maar niet leuk dat de installatie ongevraagd plaats vond. Gaat er dus voorlopig gewoon weer even vanaf.

skype - Klik voor grotere versie skype - Klik voor grotere versie skype - Klik voor grotere versie skype - Klik voor grotere versie