sep 082006
 
itube - Klik voor grotere versie
“iTube enables you to download videos from YouTube into iTunes. It automatically extracts the video from the YouTube URL, downloads it, converts the video to iPod compatible format (MPEG-4) and adds it to your iTunes library. iTube is not much to look at – just a standard input box to paste the URL, everything else is done automatically. Simple, but works well!”

(bron)

Ok, ik moet toegeven dat ik niet vaak de behoefte voel om een filmpje van YouTube te bewaren, en downloaden naar harde schijf kon natuurlijk al met de handige VideoDownloader-plugin, maar dit gaat nog een stap verder. Want aangezien ik sowieso iTunes gebruik (ik heb een iPod en dan is iTunes nog steeds het handigst) is het wel zo handig dat de download meteen (en snel) geconverteerd en in iTunes toegevoegd wordt. [update] Volgens mij klopt er iets niet helemaal, bij het downloaden van een tweede video werd de eerste overschreven omdat dezelfde naam gebruikt werd voor het bestand…ik heb de maker maar even een mail gestuurd om te vragen of dat by design is.
[update #2] De ontwikkelaar van iTube gaf snel antwoord via de mail en was verbaasd dat dit gebeurde. Het is zeker niet by design. Om hem te laten zien wat er gebeurt, heb ik video dit filmpje gemaakt. Ik hoor graag of er anderen zijn die dit verschijnsel zien.

 Reacties uitgeschakeld voor iTube – eenvoudig van YouTube naar iTunes  Tags:

Skype-plugin voor Firefox

 Gepubliceerd door om 11:51  Tools
sep 082006
 
skypelife - Klik voor grotere versie

Ik heb vanochtend de nieuwe bèta van Skype (versie 2.6) geïnstalleerd en dacht dat de voornaamste wijziging het nieuwe tabblad SkypeLife zou zijn waarmee eenvoudiger kunt zien welke Skypecasts er zijn. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik een telefoonnummer van een collega opzocht op onze website. In de eerste schermafdruk hieronder heb ik maar even mijn eigen naam gebruikt, maar voor het geval het je niet meteen opvalt: Skype heeft het telefoonnummer op de pagina vervangen door een knop waarmee je meteen met behulp van Skype dat nummer kunt bellen. En dat werkt op (zo ongeveer) elke pagina waar telefoonnummers op staan. Het grappige is overigens dat bij mijn pagina hier op het weblog het faxnummer niet wordt geconverteerd terwijl de plugin wél met alternatieve notaties zoals een netnummer tussen () of het niet helemaal standaard 0877-netnummer dat Fontys gebruikt. Ik denk overigens dat dat bij mij fax-nummer kan liggen aan het ontbreken van een spatie tussen het nummer en “fax:”. Leuke en handige plugin, maar niet leuk dat de installatie ongevraagd plaats vond. Gaat er dus voorlopig gewoon weer even vanaf.

skype - Klik voor grotere versie skype - Klik voor grotere versie skype - Klik voor grotere versie skype - Klik voor grotere versie
 Reacties uitgeschakeld voor Skype-plugin voor Firefox  Tags: