iTube – eenvoudig van YouTube naar iTunes

itube - Klik voor grotere versie
“iTube enables you to download videos from YouTube into iTunes. It automatically extracts the video from the YouTube URL, downloads it, converts the video to iPod compatible format (MPEG-4) and adds it to your iTunes library. iTube is not much to look at – just a standard input box to paste the URL, everything else is done automatically. Simple, but works well!”

(bron)

Ok, ik moet toegeven dat ik niet vaak de behoefte voel om een filmpje van YouTube te bewaren, en downloaden naar harde schijf kon natuurlijk al met de handige VideoDownloader-plugin, maar dit gaat nog een stap verder. Want aangezien ik sowieso iTunes gebruik (ik heb een iPod en dan is iTunes nog steeds het handigst) is het wel zo handig dat de download meteen (en snel) geconverteerd en in iTunes toegevoegd wordt. [update] Volgens mij klopt er iets niet helemaal, bij het downloaden van een tweede video werd de eerste overschreven omdat dezelfde naam gebruikt werd voor het bestand…ik heb de maker maar even een mail gestuurd om te vragen of dat by design is.
[update #2] De ontwikkelaar van iTube gaf snel antwoord via de mail en was verbaasd dat dit gebeurde. Het is zeker niet by design. Om hem te laten zien wat er gebeurt, heb ik video dit filmpje gemaakt. Ik hoor graag of er anderen zijn die dit verschijnsel zien.