Leg jij je laptop ook aan de ketting?

dltv - Klik voor grotere versie

Even een verwijzing naar een aflevering van dl.tv van alweer even geleden, maar die je gewoon even gezien moet hebben als ze jou op je werk ook dwingen om je laptop vast te leggen met zo’n mooie kabel. In Episode 87 laat Patrick Norton zien hoe eenvoudig het is om de kabel door te knippen. Je kunt het betreffende segment direct afspelen door het item “I want to lock up laptop…” aan de rechtkant te kiezen. Ok, toegegeven, iemand die hem niet wil stelen kan hem nu in ieder geval niet meenemen. Maar voor het overige 100% nutteloos.

dltv - Klik voor grotere versie dltv - Klik voor grotere versie

Van de linkerschaar gaf Patrick toe dat hij wellicht best groot was (al was die ook weer niet reusachtig), de rechtschaar doet me inderdaad een beetje denken aan zo’n snoeischaar die je in de tuin gebruikt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fran
Fran
16 jaren geleden

Dat doe ik nou net niet, maar leraren bij mij op school doen dat, als ze even pauze gaan houden.

Sybilla Poortman
16 jaren geleden

Ik heb zelf helemaal niet de illusie dat een laptop veilig is met zo’n kabel maar:
a) in een open ruimte zoals bij ons in Sittard verwacht ik een weinig sociale controle zodat het opvalt als er iemand een snoeischaal hanteert.
b) als mijn laptop wordt gestolen terwijl hij niet aan de ketting ligt, kan ik zelf voor vervanging opdraaien!

Redenen genoeg om toch maar die kabel te gebruiken… voor mij tenminste1

Pierre
16 jaren geleden

@Sylvia:
Ik heb het geluk dat ik nog een laptop heb die zonder zo’n contract uitgeleverd is. Overigens heb ik dan ook wel een werkkamer die op slot kan (en gaat) als ik er niet ben en voor het overige gaat hij inderdaad in mijn rugzak mee.

Overigens: wat punt b) betreft, is dat niet alleen moeilijk aan te tonen (of moet je een stukje afgeknipte kabel kunnen overleggen als hij wél gestolen wordt als hij aan de kabel lag?), het is maar de vraag of dat zo hard te maken is door een werkgever.

En ik denk dat de kans dát zo’n diefstal bij jullie opvalt niet toeneemt als je hem aan zo’n kabel legt.

Sybilla Poortman
16 jaren geleden

Ik denk zeker dat het iets uitmaakt in onze open leeromgeving waar letterlijk iedereen kan binnenlopen.
Iemand die gewoon een onbeheerde en onbeveiligde laptop meeneemt valt allicht minder op dan iemand die met een snoeischaar een kabel staat door te knippen.

Jaap
16 jaren geleden

Bij mijn (vorige) werkgever zaten de kabels van de computers , beeldschermen, laptops, rond de tafelpoot, zodat je alleen maar de tafel hoefde op te lichten om de laptop/PC mee te nemen, inclusief kabel.

Pierre
16 jaren geleden

Jaap, je weet: een kabel is zo zwak als de lichtste tafel ;-)