SL: Bezoek aan de Black Library

Black Library - Klik voor grotere versie

De eerste locatie van het lijstje met toplocaties die ik bezocht heb is de Black Library. Het is een uitgebreide online bibliotheek en een goed voorbeeld van hoe een volwassen locatie in Second Life zich kan ‘gedragen’. Als eerste heb ik de ’tour’ gedaan waarbij je door een vliegend oog door de hele bibliotheek geleid wordt waarbij je uitgelegd wordt waaruit de collectie bestaat en die er voor zorgt dat je ook de bar onder in de bibliotheek en de bioscoop achterin de biobliotheek bezoekt. De bar
de bar - Klik voor grotere versie De bar was leeg, geen bibliothecarissen te zien, maar aan de muur hingen een heleboel foto’s die elk een link bevatte naar een andere toplocatie (volgens de makers van de bibliotheek) in Second Life.

Film kijken

Movie - Klik voor grotere versie movie - Klik voor grotere versie

Ik heb ook een tijdje doorgebracht in de bioscoop van de bibliotheek. Op het moment is er één film beschikbaar die je zelf kunt opstarten, en die ongeveer een uur duurt, als je hem helemaal uitzit. Het is een mooi voorbeeld van hoe media in Second Life gebruikt kunnen worden, al zou het mooi zijn geweest als ik voor de toelichting niet alleen van de chat-regels afhankelijk geweest was. Ik kon nu wel toepasselijke muziek streamen, maar dat meelezen gaat snel vervelen en omdat er geen fast forward op zit ben ik niet verder gekomen dan de Zon en Mercuris. En dat is jammer, want het is inhoudelijk een interessante film.

Geklets
Storend vond ik overigens het praatgroepje in de hal. Levensecht wellicht maar het deed me wel verlangen dat ik het ge-chat wat gemakkelijker uit zou kunnen zetten.

Conclusie
Mooi voorbeeld van een bibliotheek in Second Life. Ook al zijn ook hier de boeken hyperlinks naar webpagina’s in First Life, de rondleiding, de informatie in de bar en de bioscoop zijn mooie voorbeelden van het gebruik maken van de mogelijkheiden van Second Life bij het aanbieden van informatie.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
16 jaren geleden

Kewl!

Frank Meeuwsen
16 jaren geleden

Wellicht ook interessant: Library of Congress in SL!

Gerard
16 jaren geleden

Hier had ik ’t vandeweek al over, http://secondlifelibrary.blogspot.com/

Pierre
16 jaren geleden

@Gerard: Ik wilde het bericht daarover opj je weblog opzoeken, maar kon het niet vinden. Heb je ook daar een link naar?