aug 282006
 
Flickr geocode - Klik voor grotere versie

Ik kreeg zojuist een mailtje van Flickr omdat ik er redelijk wat foto’s van coördinaten voorzien heb en ze eindelijk echte ondersteuning daarvoor gaan inbouwen (nou beschikbaar stellen, ik neem aan dat ze het bouwen al gedaan hebben). Een van de dingen die ik (en een heleboel anderen) gevraagd ben te doen is aangeven wat de privacy-setting van de locaties moet zijn (dat kun je blijkbaar apart instellen). Veel details over de manier waarop e.e.a. gaat werken worden in het mailtje niet gegeven, wel wordt aangegeven dat het meer geïntegreerd wordt dan de huidige manier van tagging (was hard nodig, want het vervuilde de tags ontzettend) en dat er een publieke API voor komt (ook dat is zeer welkom, zie ook dit bericht daarover). OK, instellingen staan aan, laat maar komen die uitbreiding.
[Update] Techcrunch heeft meer informatie over de uitbreidingen. Slecht nieuws overigens: het gebruik (uiteraard) de Yahoo!-kaarten, dus nog geen Europadekking.
[Update #2] Oh, het werkt dus gewoon al, zie bijvoorbeeld hier. Cool! Flickr maakt ‘groepen’ van foto’s. Bij het inzoomen worden die groepen dan aangepast/opgesplitst. Ik hoop dat dat ook via de API straks eenvoudig te doen is, want dat is precies de functionaliteit die ik nog miste!
[Update #3] Michel Duijvestijn verwijst naar twee (deel 1, deel 2) screencasts met uitleg.

SL: Bezoek aan de Black Library

 Gepubliceerd door om 06:43  Second Life
aug 282006
 
Black Library - Klik voor grotere versie

De eerste locatie van het lijstje met toplocaties die ik bezocht heb is de Black Library. Het is een uitgebreide online bibliotheek en een goed voorbeeld van hoe een volwassen locatie in Second Life zich kan ‘gedragen’. Als eerste heb ik de ‘tour’ gedaan waarbij je door een vliegend oog door de hele bibliotheek geleid wordt waarbij je uitgelegd wordt waaruit de collectie bestaat en die er voor zorgt dat je ook de bar onder in de bibliotheek en de bioscoop achterin de biobliotheek bezoekt. Lees verder….