Five Weeks to a Social Library

“We are pleased to present Five Weeks to a Social Library, the first free, grassroots, completely online course devoted to teaching librarians about social software and how to use it in their libraries. The course was developed to provide a free, comprehensive, and social online learning opportunity for librarians who do not otherwise have access to conferences or continuing education and who would benefit greatly from learning about social software.”

(bron)

Om voor de hand liggende redenen lees ik op het moment wat meer op bibliotheken gericht materiaal en dus kwam ik ook dit bericht tegen. Klik even door voor de hele cursusopzet en aanpak.
Goed plan. Uiteraard ook omdat het lesmateriaal achteraf voor iedereen beschikbaar komt Creative Commons licentie (Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License). Ik ben er alleen nog niet helemal uit wat ik nou van die aanpak vind. Proposals die ingestuurd moeten worden via e-mail naar een review team dat gaat bepalen of het geschikt materiaal is? Klinkt op zich logisch als je zegt dat je wilt vaststellen dat het materiaal van voldoende kwaliteit is. Maar van de andere kant heb ik dan vragen als: wat doe je met het materiaal dat je gezien de tijd niet kunt gebruiken? En is zo’n formeel proces nou een drempel of juist een garantie voor inzendingen?

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
DuiMDog
14 jaren geleden

"Om voor de hand liggende redenen"? Kan ik even niet plaatsen?

Gerard
14 jaren geleden
Pierre
14 jaren geleden

@Michel: excuus, ik realiseer me dat ik afgelopen weekend een aflevering van de EduKast gemaakt heb met twee onderwerpen waar ik nog niet over geschreven had. Maar de hint van Gerard klopt inderdaad.