Microsoft Roundtable 306-graden videoconferencing

Op het Human Production Lab kwam ik een al wat ouder bericht tegen over de aankondiging van de RoundTable (voorheen blijkbaar bekend als RingCam van Microsoft. Uiteraard is er een filmpje op YouTube beschikbaar waarin e.e.a. kort wordt gedemonstreerd. Het idee: een verzameling van (op dit moment zo te zien) 5 camera’s die samen een 360-graden opname maken om zicht heen (zo ziet dat er uit). De beelden worden via 1 firewirekabel naar de computer doorgegeven. In het filmpje wordt daarnaast door de conferencingsoftware slimme detetectie van “wie is de spreker” en “wat wordt er op het whiteboard geschreven” toegepast zodat het achteraf eenvoudig(er) is om door de vergadering naar het gewenst punt in de tijd te scrollen. Mooi. Ben alleen benieuwd of het (ooit) als commercieel product op de markt komt of dat het in deze prototype-fase blijft steken. Een aankondiging is zeker ook bij Microsoft heel wat anders dan een garantie dat het er ook gaat komen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gerrit Duits
Gerrit Duits
14 jaren geleden

Dit is toch zulk mooi speelgoed, waar je ongetwijfeld ook hele nuttige dingen mee kan doen. Het nadeel van Microsoft is dat je er nu al van uit kan gaan dat dit toch meerdere duizenden dollars gaat kosten om te gebruiken. (Alleen de software, de hardware moet je dan ook nog aanschaffen).

Gerard
14 jaren geleden

Je komt nog 54-graden tekort in de titel Pierre :)

Pierre
14 jaren geleden

Oeps! :-)

Pierre
14 jaren geleden

@Gerrit: Wat videoconferencing betreft vrees ik dat daar waar het ook zakelijk (door grote(re) bedrijven) gebruikt kan worden de kosten meestal niet misselijk zijn. Is helaas niet Microsoft-specifiek ook Breeze is (normaal gesproken) niet goedkoop om maar iets te noemen.