aug 172006
 
“In short, there is no patent in Europe yet, it will take a long time for there to be a patent in Europe, and in the event that there is a patent in Europe, the EU’s patent law is much friendlier to challenging patents than current U.S. law.”

(bron)

Michale Feldstein verwijst naar een persbericht van BECTA (British Educational Communications and Technology Agency) die aangeven dat we ons in Europa geen zorgen hoeven te maken over het Blackboard patent. Het eerste wat ik me afvroeg was welke organisatie in Nederland met dit soort adviezen zou komen. En daarnaast ben ik het er niet helemaal mee eens. Accoord, er zijn (nog) geen Europese patenten op software mogelijk (maar gaan we er dan ook voor zorgen dat dat hier niet mogelijk gaat worden?!) en als dat zou veranderen, dan is de kans klein dat Blackboard hier een patent zou krijgen en zelfs als dat wel zo zou zijn, duurt het nog lang voordat je een rechtzaak aan je broek zou kunnen krijgen krijgen en de kans dat je die wint is groter dan in de VS. Nou ik het Verenigd Koninkrijk formeel dan wel een eiland, Europa is dat niet. We hebben écht wel last van patenten in de VS, al was het maar omdat de LMS-leveranciers uit de VS die ook in Europa leveren er last van hebben én omdat het de markt in de VS afsluit voor Europese leveranciers (of de toegang tot die markt een stuk duurder maakt).
Voor mij voldoende reden om patenten op software een heel slechte zaak te vinden.

NS biedt reisinformatie op Routenet

 Gepubliceerd door om 23:03  Internet
aug 172006
 
“Automobilisten die hun route plannen via routenet krijgen vanaf deze week automatisch een alternatieve route per trein te zien. Routenet, de meest gebruikte online routeplanner van Nederland, is daarvoor een samenwerking gestart met de Nederlandse Spoorwegen. Routenet wil met de uitbreiding uitgroeien van routeplanner tot mobiliteitssite, terwijl de NS automobilisten attent wil maken op een alternatieve reismogelijkheid”

(bron)

Leuk idee, maar zoals ook uit de reacties op het bericht bij Emerce blijkt, matige uitvoering. Geen ‘van deur tot deur’-planning zoals bijvoorbeeld 9292OV, geen actuele informatie die rekening houden met bijvoorbeeld files of die een vergelijking/afweging op basis van tijd of kosten mogelijk maken. Het is eigenlijk gewoon een stukje extra code in de pagina met de twee plaatsnamen al ingevuld. Als 9292OV nou eens op zoek ging naar een partner die verstand van autoroutes heeft?

 Reacties uitgeschakeld voor NS biedt reisinformatie op Routenet  Tags: