Groter, Kleiner, Goedkoper

Twee berichten op Gizmodo die de enorme snelheid van ontwikkelingen op opslaggebied laten zien: Hitachi kondigt harde schijf van 1 Terabyte aan voor het einde van dit jaar. En het bericht over het verschijnen van de eerste HD DVD schijfjes voor ’thuis-gebruik’, met een opslagcapaciteit van slechts 15GB per schijfje en een omgerekende kostprijs van $1,33 per GB maakt het probleem voor de concurrentie duidelijk. Want de (helaas niet vanuit Nederland te bestellen) 200GB SATA harde schijf van $49,99 heeft maar een kostprijs van $0,25 per GB.
Heerlijk, waar zijn de tijden gebleven dat je moest kiezen tussen een 1,4 of 1,6 GB harde schijf? ;-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
duimdog
duimdog
15 jaren geleden

1400 of 1600 MB? Mijn eerste PC had een harde schijf van 20MB!
(En dan te bedenken dat de allereerste PC van IBM – de afgelopen week net 25 geworden – het moest doen met twee floppy-disks van 256 kB. Eén floppy voor het besturingssysteeem, één voor het programma wat je wilde draaien + de data!

Jean
15 jaren geleden

Tja, welhaast een inkopper… waar zijn dan toch de tijden gebleven dat ik fl. 995,00 betaalde voor mijn eerste HD van 30 MB (geen tikfout)… voor een Vendex Headstart XT (what’s in a name)?

Pierre
15 jaren geleden

OK, dom dom, maar ik wilde niet zó oud lijken als dat ik waarschijnlijk ben door te verwijzen naar mijn eerste PC met inderdaad de configuratie (2 grote floppy-disks en 256kB intern geheugen) die Michel beschrijft….
Maar ja, jullie zijn ook gewoon allebei nóg ouder! ;-)