Manchester

 Gepubliceerd door om 06:43  SURF
jun 272006
 

Verloopstekkers omwisselen, dollars vervangen door ponden, wat is standaardisatie toch fijn. Na een tweetal vergaderingen in Eindhoven vanochtend reis ik door naar Schiphol en Manchester voor een eAssessment/eFramework meeting morgen. Samen met een vertegenwoordiging van o.a. CETIS, JISC, Questionmark, Assessment Europe, JORUM, SURF en een aantal Britse universiteiten en bedrijven ga ik het dan hebben over de verschillende assessmentmodellen die zij onderscheiden en bijbehorende tooling.
Morgenavond laat ben ik weer terug. Het hotel/conferentiecenter heeft voor zover ik weet geen internettoegang op de kamers, maar dat wordt gecompenseerd door de aanwezigheid van een aantal uitstekende Indische restaurants in de buurt. ;-)

Vind Google vuurvliegjes riskant?

 Gepubliceerd door om 06:29  Media
jun 272006
 

Zoals ik in de Edukast aflevering van afgelopen zondag aankondigde heb ik, behalve de filmpjes van de workshop van 22 juni, ook een tweetal meer off-topic filmpjes gemaakt. Eentje over de regenbui terwijl ik in de taxi van het hotel naar het vliegveld zat, en eentje van een veldje met vuurvliegjes.
Het rare echter is dat Google video, het filmpje over de regen meteen na uploaden beschikbaar stelt, terwijl het het filmpje over de vuurvliegjes in een status zet waarbij aangegeven wordt “Submission complete; your video is currently being verified”. Dat gebeurde ook de tweede keer, toen ik het filmpje verwijderd had en daarna opnieuw toevoegde.
Iets moet er dus voor zorgen dat Google een keuze maakt tussen meteen beschikbaar stellen en eerst in de wachtrij plaatsen. Het filmpjes over het WK in ASCII Art dat ik vorige week plaatste is een ander voorbeeld. Dat filmpje was eerst meteen beschikbaar, toen een dag niet, en daarna weer wel. Wie weet op basis waarvan Google Video vaststeld of iets tijdelijk niet toegankelijk gemaakt moet worden?
(oeps typo in titel)

jun 272006
 
“If you’re an elearning standards geek then there’s lots to sift through in this collection of presentations from the recent Alt-i-lab 2006 sessions in Indiana. And if you’re not, then be warned that forcing yourself to go through these is likely to aggrevate any masochistic tendencies you may already harbour.”

(bron)

Het is niet de officiële aankondiging van het beschikbaar komen van de presentatiebestanden (en video’s) van alt-i-lab 2006, maar het was er eentje die de spijker waarschijnlijk wel vreselijk op de spreekwoordelijke kop slaat.
Hoe dan ook, de presentatiebestanden, een paar aanvullende foto’s van dichterbij in de zaal, en de door mij gemaakte filmpjes van de presentaties tijdens de workshop op donderdag staan nu online.