alt-i-lab 2006 – Voetbal kijken

Veel te laat realiseerde ik me dat wat ik vanuit Indianapolis naar Nederland gedaan had, om de andere kant op had kunnen doen. Want een oude videorecorder (had ik staan en waarom zou ik hem dan niet gebruiken) aangesloten op mijn inmiddels ook al semi-antieke DAC-100 levert namelijk een prima signaal via firewire. Als je de videorecorder op Nederland 2 zet en dan op de computer die aan de firewire hangt Media Encoder laat draaien, kun je een live stream van Nederland 2 maken. De stream vanuit Indianapolis was 100% legaal, dus daarbij was het geen probleem om die via SURFnet-TV te laten lopen, voor je voetbalwedstrijden kan (mag!) dat natuurlijk niet. Maar als je niet meer wilt dan op je werk kunnen kijken of achter in de tuin op je pc, dan kun je ook rechtstreeks vanuit Media Encoder streamen. Gewoon een kwestie van het IP-nummer + poortnumemr van computer die de stream aanbiedt bij de hand hebben en (als je hem van buiten wilt bereiken) je firewall instellen.
Tot ongeveer 10 kijkers zou hij dan moeten trekken afhankelijk van de pc waar Media Encoder op draait.
Met zowel Britten, Amerikanen én Nederlanders in Indianapolis was dat dan een populaire stream geweest deze week! ;-)
Ik kwam er vandaag (via de aankondiging van Bloggercon) achter dat ook de gratis VLC-player WMV-streams ondersteuning heeft. Volgens de featureslijst is dat niet alleen bij Windows zo. Voor XP kan ik in ieder geval bevestigen dat dat werkt.

p.s. zoals ik al zei, naar je achtertuin streamen is nog daar aan toe, naar anderen streamen van TV-captures mag zeker niet!