Douanerechten en BTW

:x

Ik kreeg vandaag een brief thuis van GLS Netherlands. Ze hadden een pakket uit de Verenigde Staten voor mij mogen ontvangen. En dat pakket was door de douane als verplichte aangifte binnen de EG aangemerkt.
Twee weken geleden heb ik via internet een DAC-100 besteld. In de VS, omdat dat de enige plaats was waar ik mijn PayPal account kon gebruiken én omdat het daar omgerekend naar EUROs véél goedkoper leek dan hier.
Voor de zekerheid even nagevraagd, nee hoor geen probleem, het apparaat werkte ook in Europa (weliswaar met bijgeleverde verloopplug, maar goed).
Dom? Vast wel, maar nu dus wel balen, want in de brief staat wél hoe je toestemming voor inklaring kunt geven, maar nog niet wat het totale extra bedrag wordt. Snel rekenen leert me dat dat in ieder geval bijna 35 EURO extra wordt, zonder de administratiekosten die zij mogen rekenen.
Daar gaat dus mijn voordeel, gelukkig nog net niet duurder dan hier in Nederland, maar toch.
Had ik toch een beetje verwacht dat zo’n internetbedrijf, dat gerund wordt door een Belg, mij dus zelfs in het Nederlands antwoord gaf of mijn Engelse mail, dat zou weten en zou vertellen. Ze richten zich notabene deels op de Europeanen door reclame te maken met de gratis bijgeleverde verloopplug. Als je trouwens zelf aankoopplannen hebt, eerst maar even bij de douane op de website kijken! Soms betaal je namelijk niet alleen 19% BTW maar ook nog douanerechten.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
savage
18 jaren geleden

Haha… Dat is mij ook al eens overkomen. Zorg dat je onder de ¤22 blijft, dan zit je meestal safe.