Onderzoek naar onderwijs-gerelateerde weblogs

“De universiteit van Leiden doet onderzoek naar onderwijs-gerelateerde weblogs. Daarvoor worden bloggers opgeroepen mee te werken. Onder de deelnemers worden 10 exemplaren van het onlangs verschenen Handboek Digitale Criminaliteit van Arjan Dasselaar verloot.”

(bron)

Ik wist niet of ik nou blij moest zijn met het onderzoek of beledigd. Iemand uit Nederland doet onderzoek naar onderwijs-gerelateerde weblogs en heeft blijkbaar niet eens de weblogs die op edublogs.nl benaderd om toch vooral aan het onderzoek mee te doen? Of ben ik de enige die dit niet wist?
Er staat niet heel veel info over de achtergronden van het onderzoek op ICT-in-onderwijs Nieuws, maar na het invullen (jawel, dat heb ik toch maar even gedaan) van de vragenlijst kom je uit bij het weblog van Arjan Dasselaar. Die ga ik dus maar eens een mailtje sturen met een vraag om meer achtergrond-info.

[update] Lees ook even de aanvullende info in de reacties!!

0 0 stem
Bericht waardering
10 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
mf
mf
14 jaren geleden

Foei, daar laat Arjan een steekje vallen; ben ik niet van ‘m gewend ;-)
Vreemd trouwens dat het nu gaat over een onderzoek naar onderwijs-gerelateerde weblogs. In een eerder stadium ging het over de journalistieke gehalte van weblogs:
http://www.marketingfacts.nl/berichte

Pierre
14 jaren geleden

Dat is inderdaad raar. Ik heb inmiddels een mail van Arjan terug en ook daar blijkt uit dat het niet om (uitsluitend) onderwijs-gerelateerde weblogs gaat. Ik snap dus niet hoe die verwarring bij het ICT-in-Onderwijs Nieuws is ontstaan.

De link naar http://onderzoek.zachtei.nl/ werkt overigens bij mij niet meer. Ik wordt meteen naar de weblog van Arjan doorgestuurd.

Arjan Dasselaar
14 jaren geleden

Ehm, het is geen onderzoek naar onderwijsgerelateerde weblogs. Ik vrees dat dit de interpretatie van Louis is. Ik schrik hier nogal van, want het is absoluut niet de bedoeling dat alleen onderwijsmensen mijn onderzoek gaan invullen. Dat kan het hele onderzoek naar de knoppen helpen omdat het de bedoeling is de gehele blogosfeer in Nederland te onderzoeken. De deelname van edubloggers is daarbij zeker welkom, maar van andere bloggers ook!

Dit is wat ik de wereld in heb gestuurd:
Help de wetenschap vooruit en win een boek!

Heb je een weblog? Ben je benieuwd of wat je daarop doet, als journalistiek gezien kan worden of niet? Anders wij wel. De Vereniging van Onderzoeksjournalisten en de Universiteit Leiden doen onderzoek naar het journalistieke gehalte van weblogs. Als je het afgelopen jaar minimaal één bericht op je weblog hebt geplaatst, willen we jouw mening weten. Hoe meer webloggers die meedoen, hoe betrouwbaar het onderzoek, dus vraag ook je mede-webloggers om de enquete in te vullen. Die vind je op http://onderzoek.zachtei.nl. Onder de deelnemers worden tien exemplaren van het Handboek Digitale Criminaliteit verloot http://www.vanduurenmedia.nl/titel.as… ).

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Arjan,

Dank je voor de verduidelijking hier én via de mail!

Arjan Dasselaar
14 jaren geleden

Net Louis even gesproken, blijkt een communicatiemisverstand met degene die hem mijn tekstje stuurde. Hij plaatst nog een rectificatie. Nogmaals, *ALLE* bloggers zijn welkom, mits Nederlands. Dus ook onderwijsmensen die over hun kat of over Azteekse filatelie (ik noem maar wat) bloggen, zijn welkom.

Arjan Dasselaar
14 jaren geleden

@Pierre, graag gedaan.

De reden dat http://onderzoek.zachtei.nl niet meer werkt, is een manier om te (proberen) voorkomen dat mensen de enquete twee keer invullen. Dus dat klopt.

Arjan Dasselaar
14 jaren geleden

(Ik moet natuurlijk zeggen: dat http://onderzoek.zachtei.nl *voor jou* niet meer werkt. Sorry, beetje adrenalinerush na de schrik van daarnet aan het wegwerken ;-))

Pierre
14 jaren geleden

No problem, het zal denk ik uiteindelijk wel meevallen (zie ook mijn laatste reactie via de mail).

Arjan Dasselaar
14 jaren geleden

Dat is waar, maar dit was niet het soort birthday surprise waar ik op hoopte ;-)

Pierre
14 jaren geleden

…ik ga die er maar niet inkoppen… ;-)