Geen HDTV voor (de meeste) voetbalfans

“Duizenden voetbalfans kunnen tijdens het wereldkampioenschap voetbal niet naar ‘superscherpe’ beelden op de televisie kijken. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Decoderkastjes voor high definition beeld op televisie, hdtv, kunnen niet op tijd worden geleverd door fabrikant Samsung.”

(bron)

Ik vind, nu ik een paar keer HD in actie gezien heb, eigenlijk wel jammer dat mijn voorspelling van een tijdje geleden op deze knullige manier waarheid wordt.
Het ziet er dus naar uit dat die 19.000 studenten die via SURFnet (en internet) kunnen kijken de enigen in Nederland zijn die profijt gaan hebben van de HD-kwaliteit tijdens het WK.
Grappig effect van het uitzenden via internet is overigens dat het beeld met een beetje vertraging binnen komt. Dus als je de komende tijd in Eindhoven, Groningen of Nijmegen een studentenhuis met een beetje vertraging hoort juichen, dan weet je waar dat aan ligt. ;-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wytze Koopal
16 jaren geleden

Ook op de campus van de Universiteit Twente kun je in HD-kwaliteit naar voetbal kijken, mogelijk gemaakt door innige samenwerking tussen een aantal partijen. Zie http://www.utwente.nl/itbe/nieuws/mul… voor meer informatie.
PS. Ook ik dacht tot vrijdagmiddag 16.00 uur dat de UT verstoken zou blijven van HD-tv, maar de partijen waren natuurlijk al langer met elkaar bezig.