Agenda

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wytze Koopal
17 jaren geleden

En 20 juni, seminar Informatie-architectuur in en voor het onderwijs. Zie http://www.digiuni.nl.
Oh, wil je meer (vooral Amerikaanse) Edtech conferenties in je agenda, dan is er een gedeelde Google Calender met al die items. Zie daarvoor het iCal bestand op http://www.google.com/calendar/ical/5… .

Pierre
17 jaren geleden

Hoi Wytze,

Dank je voor de aanvulling, ik weet ook waarom ik die gemist heb, dan (van 19-22 juni) zit ik namelijk bij alt-i-lab.
Kun je de Edtech-conferentielijst ook zien zonder het iCal-bestand te openen in Outlook?

Wytze Koopal
17 jaren geleden

Er is, naast het iCal formaat, ook een XML bestand beschikbaar met als URL http://www.google.com/calendar/feeds/… . Kweenie precies wat die uitpoept.
Die Edtech kalender is trouwens volgens de iCal standaard (je weet wel, een open standaard!). Dus elk systeem dat daar aan voldoet, kan dit bestand importeren/inlezen/subscriben. Ik heb bijvoorbeeld thuis Mozilla Sunbird draaien (lokaal), waarin ik verschillende calenders in één oogopslag kan zien (schouwburg, vakanties, conferenties, verjaardagen, you name it, tv programma’s). Probeer het eens! Trouwens: ken je 30Boxes? Hier ben ik ook mee aan het experimenteren. Daar heb ik ook een openbare kalender, die vervolgens weer in de sidebar verschijnt (actueel en altijd realtime) op mijn weblog http://educause2005.blogspot.com/.
Anyway: ik denk dat die iCal standaard net zo krachtig is als RSS. Mijn voorspelling: de lightweight Personal Learning Environment of the future is already here. Just use iCal, RSS and a bit of AJAX and you can make your end-users already very satisfied!

Pierre
17 jaren geleden

Ik heb niets tegen iCal, maar ik kon me zo voorstellen dat als je iCal niet kent en dan na het klikken op de link opeens Outlook opent je wel effe schrikt.