Geen HDTV voor (de meeste) voetbalfans

 Gepubliceerd door om 09:06  Media
jun 092006
 
“Duizenden voetbalfans kunnen tijdens het wereldkampioenschap voetbal niet naar ‘superscherpe’ beelden op de televisie kijken. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Decoderkastjes voor high definition beeld op televisie, hdtv, kunnen niet op tijd worden geleverd door fabrikant Samsung.”

(bron)

Ik vind, nu ik een paar keer HD in actie gezien heb, eigenlijk wel jammer dat mijn voorspelling van een tijdje geleden op deze knullige manier waarheid wordt.
Het ziet er dus naar uit dat die 19.000 studenten die via SURFnet (en internet) kunnen kijken de enigen in Nederland zijn die profijt gaan hebben van de HD-kwaliteit tijdens het WK.
Grappig effect van het uitzenden via internet is overigens dat het beeld met een beetje vertraging binnen komt. Dus als je de komende tijd in Eindhoven, Groningen of Nijmegen een studentenhuis met een beetje vertraging hoort juichen, dan weet je waar dat aan ligt. ;-)

Agenda

 Gepubliceerd door om 06:52  Agenda
jun 092006
 

Voor als je het deze maand nog niet druk hebt, een aantal traingen/bijeenkomsten/congressen waar ik niet bij ben deze maand:
14 juni
* Seminar ‘Onderwijs in Open Source is noodzaak’
* 15 jaar CWIS-NL jubileumbijeenkomst
* Cursus bedrijfsbloggen
* ‘e-Authenticatie: vertrouwen is een must !’
15-17 juni
* Holland Open Software Conference 2006
20 juni
* Informatie-architectuur in en voor het onderwijs
22 juni
* Workshop streaming video
22-23 juni
* SIS-conferentie
29 juni
* SURFgroepen workshop
* VideoAktiv: workshop video in het onderwijs
28-30 juni
* EUNIS 2006