Even iets groter

 Gepubliceerd door om 16:35  Algemeen
mei 302006
 
Even iets groter

Ik had bij de vorige afbeelding het fotoformaat van de Qtek op heel klein staan. Ik denk dat ik morgen maar de USB-kabel en dotPocket gebruik zodat ze kunnen meekijken en een groter fotoformaat.

 Reacties uitgeschakeld voor Even iets groter  Tags:

SURFnet relatiedagen

 Gepubliceerd door om 15:43  Leertechnologie
mei 302006
 

Ik kon er vandaag zelf helaas niet bij zijn in Noordwijkerhout, maar ben er morgen wél. Ik heb het over de SURFnet Relatiedagen die vandaag en morgen plaats vinden.
Je kunt vandaag en morgen meekijken, de links naar de videofeeds van de drie zalen vind je op deze pagina, hier kun je het programma online vinden.
Morgen verzorg ik samen met Marco Derksen een sessie getiteld ‘Weblogs & wiki’s: hot or not?’.
Je kunt die sessie van 11:15 – 12:30 uur live volgen via deze stream (daar is op dit moment Hans Pronk van Kennisnet bezig en komt daarna Erik Saaman). De stream wordt gearchiveerd. Dus ik hoef morgen niet zelf opnames te maken. :-) Centrale boodschap in mijn deel van het verhaal: het kost maar 5 minuten. Omdat Marco de diepte in gaat rond “Kritische succesfactoren van online communities” en ik sowieso in 30 minuten niet alle toepassingen aan bod kan laten komen, richt ik me op een aantal live demo’s van gebruik.

Direct plaatsen met Google Video

 Gepubliceerd door om 11:19  Media
mei 302006
 

Het is niet iets wat gisteren aangepast is, maar ik had er gisteren voor het eerst mee te maken toen ik de video van Zoutelande wilde toevoegen: de upload-procedure voor Google Video is een stuk eenvoudiger én sneller geworden.
Je kunt nu gewoon via de browser uploaden (tot max. 100MB) en de video is (bijna) direct beschikbaar. Het uploaden van mijn WMV duurde op zich nog best lang, maar het converteren naar Flash-video ging razendsnel. Waarbij je dus voorheen de client moest installeren, de video’s uploaden, metadata toevoegen en daarna uren moest wachten, duurt nu het uploaden zelf het langst. Ook de hoeveelheid gevraagde informatie is een stuk minder geworden.

Google Video - Klik voor grotere versie

Ik snap overigens alleen nog niet helemaal waarom je een mail krijgt als de upload succesvol verlopen is, je mag namelijk de browser tijdens het uploaden sowieso niet sluiten, dus zie je daar ook wel of het lukt.

 Reacties uitgeschakeld voor Direct plaatsen met Google Video  Tags:

Sidebar problemen

 Gepubliceerd door om 11:04  Algemeen
mei 302006
 

Een van de feeds die zorgt voor de berichten in de sidebar aan de rechtkant van het scherm zorgt voor problemen. Ik kan niet helemaal ontdekken waarom, ben van onderen naar boven begonnen met verwijderen. De lijst is dus (tijdelijk) wat korter en de pagina zou weer normaal moeten laden.

 Reacties uitgeschakeld voor Sidebar problemen  Tags: