Vergelijk de vergelijkingen

Het is een terugkerende frustratie gedachte als ik bladen als de consumentengids of PCM lees: hoe zijn ze nu bij deze criteria gekomen om die producten te vergelijken en waarom vergelijken ze product X van 100 euro met product Y van 300 euro?
Toen ik inmiddels aan mijn derde (jullie kennen er vast meer, link er gerust naar in de comments) site met vergelijkingen van sites die video online zetten tegen kwam had ik diezelfde gedachten. De oudste is waarschijnlijk die bij TechCrunch, die overigens bijgewerkt/uitgebreid is sinds november vorig jaar. En vandaag kwam ik dit overzicht en deze site die je overigens maar beter in deze weblogvorm kunt bekijken. Allemaal waardevol. Allemaal net wat andere eigenschappen die ze vergelijken.
Voorlopig twee constateringen:
1) om écht te weten waar je voor wilt kiezen zul je de tests/beschrijvingen naast elkaar moeten leggen. (wellicht open deur, maar niet handig)
2) ik vraag me af hoe lang de groei van aanbieders nog door zal/kan gaan voordat het tijd is voor de shakeout. (voorspellingen van wie over blijft zijn welkom)