Online verjaardagen

Mijlpalen, zoals de eerste verjaardag van een weblog blijken vaak goede momenten om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Op podfeed.nl ging die verjaardag weliswaar ongemerkt voorbij, Marco Derksen en Henk-Jan Winkeldermaat staan er wat uitgebreider bij stil. En dat is helemaal niet verkeerd. Want meestal heb je geen tijd voor een “waar ben ik nou helemaal mee bezig (geweest)” moment en zo’n verjaardag is daar uitermate geschikt voor. Uit de post van Henk-Jan heb ik overigens een aantal citaten gehaald naar aanleiding van zijn gesprek met Erwin Blom, directeur VPRO digitaal die mij heel erg aanspreken:

“Voor mij is het een succes als ik het leuk vind om te doen.”

(bron)

“Blom vindt het jammer dat kennis verloren gaat als het niet wordt gepubliceerd. Zo voert hij zelf veel interessante gesprekken, en nu kan hij zijn mensen daarvan op de hoogte houden met zijn weblog. Het is voor hem een soort werkdagboek.”

(bron)

“Blom zegt verder met zijn weblog innovatieve zaken op digitaal gebied bij te houden, te verzamelen. Voor zichzelf om overzicht te houden, maar ook voor anderen die dat wel handig vinden. Soort Research en Development.”

(bron)

Prima drijfveren en criteria waar ik me helemaal in kan vinden. (zie ook het filmpje of de audio, best wel een chaoot eigenlijk ;-))