Bloglines accepteert nu ook pings

 Gepubliceerd door om 22:14  Internet
apr 282006
 
“Here ye, here ye… Bloggers & publishers, Bloglines can now accept pings directly from you in two ways. Read more at http://www.bloglines.com/services/api. If you already ping Ping-O-Matic, or if your blog is hosted with LiveJournal, TypePad or MovableType, no need to lift a finger. We’ve already got you covered.
Bloglines readers, you too will benefit. Blog posts from publishers who choose to ping us will show up within minutes, sometimes seconds, of being posted.”

(bron)

Handig. Ik heb de url toegevoegd aan het lijstje sites die een ping krijgen, dus mijn 130 Bloglines-subscribers zouden dit bericht redelijk snel moeten kunnen zien.
[update] Ik realiseer me net dat dat niet zo snel gaat omdat Bloglines een nieuw bericht pas kan zien als Feedburner de RSS-feed bijgewerkt heeft. En ik had nog geen ping voor Feedburner ingebouwd zitten. Eens kijken of het nu beter gaat.

 Reacties uitgeschakeld voor Bloglines accepteert nu ook pings  Tags:

Trackback weer even uit

 Gepubliceerd door om 07:48  Algemeen
apr 282006
 

Ik heb de trackback-functie zojuist (tijdelijk) uit gezet. Sinds het weer aanzetten een tijd geleden is de stroom SPAM via de trackback constant geweest. Maar dat waren meestal sites die ik gemakkelijk na verwijderen kon blokkeren.
Sinds vanochtend komt er een stroom SPAM binnen via de trackback die dusdanig divers is dat ik geen zin heb uit te gaan zoeken hoe ik die nu buiten hou. Eerst maar even wachten totdat de betreffende SPAM-er ontdekt dat ze niet aan komen en dan kunnen we weer. Mocht ik het vergeten en hij staat over een paar dagen nog uit, geef dan effe een seintje.

 Reacties uitgeschakeld voor Trackback weer even uit  Tags:

SURF-JISC Staff Exchange

 Gepubliceerd door om 06:53  SURF
apr 282006
 

Gisteren was ik in Naarden bij de tweede SURF-JISC Staff Exchange. Meer inhoudelijke verslaglegging kun je vinden bij Wijnand Aalderink en Wytze Koopal. Ik kon er helaas alleen gisteren bij zijn maar kon, met dank aan de voor de Britse gasten nog steeds onbegrijpelijk betrouwbare en punctuele Nederlandse Spoorwegen gewoon blijven tot na het diner en de trein van 22:55 uur vanuit Naarden-Bussum pakken om om 00:52 uur in Deurne aan te komen. Dat ik daarbij een overstap van 8 minuten in Eindhoven aandurfde én dat de NS op de website al de platformen voor de treinen durft aan te kondigen waren twee dingen die in het Verenigd Koninkrijk ondenkbaar zijn. Een website zou daar geen overstap van minder dan 15 minuten weergeven en het platform wordt tamelijk last minute vastgesteld.
En hoewel de relatie treinen en samenwerking tussen JISC en SURF vergezocht lijkt, was het gisteren een terugkerend thema (en op de details daarvan ga ik niet in). Het was in ieder geval goed om te zien dat beide organisaties voldoende verschillend zijn, maar toch ook weer hetzelfde om samenwerking mogelijk en zinvol te maken. En het helpt dan dat we beide dingen hebben waar we van elkaar kunnen leren. Al was het maar kennis van treinen. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor SURF-JISC Staff Exchange  Tags:

Secrets Of Videoblogging

 Gepubliceerd door om 06:38  Film en Boek
apr 282006
 
secrets-of-videoblogging

Als je een boek schrijft over videoblogging dan helpt het natuurlijk wel als je een goed bekeken site hebt waarop je het kunt aankondigen Het boek Secrets Of Videoblogging van Michael Verdi, Diana Weynand en Ryanne Hodson leverde daarom gisteren meteen al de nodig buzz op. Natuurlijk te bestellen via Amazon.com. Bol.com wist er nog niets van, Proxis wilde hem wel leveren, ook al betaal ik dan 22,95 euro voor een boek dat in de VS voor $16.49 (ongeveer 14,09 euro) exclusief verzendkosten de deur uit gaat. Maar dat is dan weer goedkoper dan Amazon.de die er 28,90 euro (excl. verzendkosten) voor durft te vragen. In het filmpje verbaast Michael zich over de lange tijd die het kost om zo’n boek te maken. Het toont ook aan wie er hier geld gaat verdienen aan hun inspanningen. Of het wat is hoor je nog wel, ik heb hem maar gewoon bij onze Belgische buren besteld.

 Reacties uitgeschakeld voor Secrets Of Videoblogging  Tags:

Geen hacker

 Gepubliceerd door om 02:01  Algemeen
apr 282006
 

Oei, dat was even schrikken toen de site er hier bij thuiskomst vanavond helemaal uit lag. Toch niet weer een hacker was mijn eerste gedachte.
Gelukkig was dat niet het geval. Bij Servage hebben ze het blijkbaar nodig gevonden mijn account naar een andere server te verplaatsen. Tja, en daar kan Nucleus niet zondermeer tegen. Die verwacht dan toch wel even dat je het absolute pad in config.php aanpast.
Op mijn vraag naar het waarom hiervan kreeg ik razendsnel reactie van Servage:
Thank you for submitting a ticket.Yes, it is correct. I can see that your account has been moved to improve the performance of your web site. Unfortunately has our admin forgotten to inform you.
If you have any path included in any of your sctipts please replace them with this new account path:
[….]
Please accept our apology for the lack of information.

Nou maar hopen dat het inderdaad performance-verbetering met zich mee brengt.

 Reacties uitgeschakeld voor Geen hacker  Tags: