NS voorzichtig draadloos

“Een landelijke dekking van draadloos internetten in alle treinen van NS is ondenkbaar. Dat vertelde Paul Diercks van de NS op het gisteren in Bussum gehouden Hotspot Event.”

(bron)

Ik reis met enige regelmaat het traject Eindhoven <-> Utrecht, kom daar ook regelmatig in zo’n nieuwe intercity waar al 220V-voorzieningen in de eerste klas aanwezig zijn, maar heb er nog nooit eentje gehad waar ook beeldscherm in hingen, ze zijn dus vast redelijk zeldzaam.
Nou had ik afgelopen woensdag de pech dat mijn reis terug van Utrecht naar Eindhoven wat langer duurde en ik noodgedwongen bijna 2 uur in Den Bosch op het station moest wachten totdat de treinen weer reden. Daar is ook wifi voorhanden. Maar de enige stationsrestauratie met stoelen en tafels zag blauw van de rook en op het station en perron was het ijskoud. Niet echt een uitnodiging om verbinding te maken en te gaan zitten werken. Buiten op het plein voor het station was het in de zon nog wel te houden, was er ook WiFi van KPN, maar al niet meer van de NS, maar was de hoeveelheid licht (uiteraard) zo fel dat je er ook niet lekker zat.
De NS geeft aan dat ze vinden dat ze zich niet moeten blindstaren op de technologie omdat er apparaten aankomen waarvoor je geen tafeltjes nodig hebt. Klopt. Mijn Qtek heeft geen tafeltje nodig, maar ook geen WiFi.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen
Jeroen
17 jaren geleden

Ik heb toevallig al wel de eer gehad om in zo’n speciaal treinstelletje te zitten… En het viel me zwaar tegen.
Ik telde vier tft-schermpjes met RTL-nieuwsberichten en de wifiverbinding was zo traag als dikke stront een helling op. Maar goed, het is beter dan niks.