mrt 242006
 

Zoals eerder toegezegd even een seintje dat de resterende informatie met betrekking tot de CWIS-NL bijeenkomst van afgelopen dinsdag beschikbaar is.
Je vindt de links en PDF’s met de presentatiebestanden op de CWIS-NL website.

Ik heb de link naar de presentatie van Gerrit Holl opgenomen bij het bericht met de audioregistratie van zijn sessie. Datzelfde heb ik gedaan voor de presentatie van Iwan Wopereis.

 Reacties uitgeschakeld voor CWIS-NL – Presentatiebestanden en links beschikbaar  Tags:

Overnames in videoland

 Gepubliceerd door om 12:55  Film en Boek
mrt 242006
 
“Videoland, de grootste videoverhuurketen van Nederland, is overgenomen door zijn concurrent Movie MAX. Samen willen de ketens een sterkere vuist maken tegen de filmindustrie om films korter na hun bioscooppremière in de schappen van de videotheken te kunnen brengen.”

(bron)

Een tijdje geleden ging Filmstation, de keten waar mijn lokale DVD-verhuurder bij aangesloten is over naar Movie Max en waren ze al druk bezig met de naamswijziging en huisstijlaanpassing. Nu komt daar Videoland bij, die hier in Deurne op een steenworp afstand van mijn DVD-verhuurder een filiaal heeft. Dat gaat dus ongetwijfeld slecht nieuws betekenen voor één van de twee. Want er was al weinig onderscheidend vermogen, maar twee zaken van dezelfde keten bijna naast elkaar zal ook Movie Max zich niet kunnen veroorloven.

mrt 242006
 

Google heeft blijkbaar de bron voor alle kaarten in Google Earth gewijzigd van Landsat naar TrueEarth en Duitsland is nu bijna volledig voorzien van hoge resolutie afbeeldingen. Het ziet er inderdaad mooi uit, al geeft het verschil in resolutie tussen de foto’s op wat hogere afstanden wel een heel onrustig beeld.

Germany - Klik voor grotere versie Germany - Klik voor grotere versie

Getipt door het Google Earth Blog.

NS voorzichtig draadloos

 Gepubliceerd door om 06:40  Internet
mrt 242006
 
“Een landelijke dekking van draadloos internetten in alle treinen van NS is ondenkbaar. Dat vertelde Paul Diercks van de NS op het gisteren in Bussum gehouden Hotspot Event.”

(bron)

Ik reis met enige regelmaat het traject Eindhoven <-> Utrecht, kom daar ook regelmatig in zo’n nieuwe intercity waar al 220V-voorzieningen in de eerste klas aanwezig zijn, maar heb er nog nooit eentje gehad waar ook beeldscherm in hingen, ze zijn dus vast redelijk zeldzaam.
Nou had ik afgelopen woensdag de pech dat mijn reis terug van Utrecht naar Eindhoven wat langer duurde en ik noodgedwongen bijna 2 uur in Den Bosch op het station moest wachten totdat de treinen weer reden. Daar is ook wifi voorhanden. Maar de enige stationsrestauratie met stoelen en tafels zag blauw van de rook en op het station en perron was het ijskoud. Niet echt een uitnodiging om verbinding te maken en te gaan zitten werken. Buiten op het plein voor het station was het in de zon nog wel te houden, was er ook WiFi van KPN, maar al niet meer van de NS, maar was de hoeveelheid licht (uiteraard) zo fel dat je er ook niet lekker zat.
De NS geeft aan dat ze vinden dat ze zich niet moeten blindstaren op de technologie omdat er apparaten aankomen waarvoor je geen tafeltjes nodig hebt. Klopt. Mijn Qtek heeft geen tafeltje nodig, maar ook geen WiFi.