Overnames in videoland

“Videoland, de grootste videoverhuurketen van Nederland, is overgenomen door zijn concurrent Movie MAX. Samen willen de ketens een sterkere vuist maken tegen de filmindustrie om films korter na hun bioscooppremière in de schappen van de videotheken te kunnen brengen.”

(bron)

Een tijdje geleden ging Filmstation, de keten waar mijn lokale DVD-verhuurder bij aangesloten is over naar Movie Max en waren ze al druk bezig met de naamswijziging en huisstijlaanpassing. Nu komt daar Videoland bij, die hier in Deurne op een steenworp afstand van mijn DVD-verhuurder een filiaal heeft. Dat gaat dus ongetwijfeld slecht nieuws betekenen voor één van de twee. Want er was al weinig onderscheidend vermogen, maar twee zaken van dezelfde keten bijna naast elkaar zal ook Movie Max zich niet kunnen veroorloven.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Samuel
Samuel
16 jaren geleden

Ken je directmovie.nl al? Ze hebben nog wat last van de angst bij de major’s voor deze vorm van verspreiding. Maar deze manier heeft toch wel de toekomst, hoop ik. Nooit meer een ritje naar de videotheek.

Pierre
16 jaren geleden

Tot nu toe kunnen die online diensten niet tippen aan de flexibiliteit van het even naar de DVD-zaak fietsen. Directmovie.nl biedt zie ik wat dat betreft al veel: ik kan de film direct starten en zo vaak starten/stoppen als ik wil binnen 24 uur.
Maar dan zijn ze nog steeds duurder dan mijn DVD-zaak want daar betaal ik (door het kopen van ‘credits’) maar 2 euro per DVD. En ik vind even naar de DVD-zaak fietsen niet erg. Het is daar ook niet meer zo als een aantal jaren geleden, ze hebben nu ruim voldoende exemplaren van de DVD’s beschikbaar zodat je ook bij de populairdere titels niet snel mis grijpt.

Uiteindelijk ga ik er vanuit dat je gelijk zult krijgen, het online model kun je wat kosten betreft en mogeljkheden om flexibel een enorme collectie op te bouwen namelijk niet te verslaan. Maar het tempo waarin dat gaat gebeuren….

Fred Bolle
Fred Bolle
16 jaren geleden

directmovie.nl heeft allemaal oudere titels ,vaak voor de prijs van ¤2,99
Bij Videoland huur je deze films per 7 stuks voor een hele week voor ¤12.00
via een saldokaart heb je ook nog 35% korting,dus netto kosten 7 films ¤8.00 voor een hele week,is dus ¤1,05 per stuk en tevens kun je daar films voor uitzoeken, die slechts enkele maanden oud zijn.

Carla
Carla
16 jaren geleden

Ik vindt een ritje naar de videotheek totaal niet erg.
Bij mij is er een videotheek waar ze zowel genoeg nieuwe films maar zeker zo belangrijk een gigantische keus in weekfilms hebben(en daar zitten zelfs de films in die nog in de top 50 staan!)Filmhuis films zijn er zelfs ook volop.(en voor de prijs hoef ik het niet te laten,nl.7 euro voor 7 dvd’s 1 week lang).
En weet je even een titel niet,geen probleem,met zelfs een klein beetje info weten de mensen achter de balie wat ik bedoel!Dus laat mij maar ff fietsen naar de videotheek.

Carla

Carla
Carla
16 jaren geleden

Oh ja,als je weten wilt welke videotheek dat is,Stervideotheek Klein Driene in Hengelo,Oude Postweg 186 Ze bestaan al heel lang(20jaar)en hebben pas een totale verbouwing gehad.