Onthypen

 Gepubliceerd door om 22:38  Leertechnologie
mrt 232006
 

Wat is een hype? Een hype is een toepassing of technologie waar anderen wél de gebruiksmogelijkheden van kennen en jijzelf nog niet.
Of iets een hype is, is daarom een heel subjectieve inschatting.
We hebben in het onderwijs last van een overschot aan hypes. En dat is een belemmering, we moeten dus hoognodig onthypen.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “Onthypen”

Reacties (4)
 1. Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal (14e editie):
  hype:
  iets wat, m.n. dankzij inspanningen van de media, bij een bep. publiek als mode of sensatie fungeert
  synoniem: modegril

 2. Toont maar weer aan dat ze van Van Dale ook een wiki moeten maken, kan ik onjuistheden tenminste corrigeren! ;-)

 3. Je zegt dat er in het onderwijs een overschot is aan toepassingen en technologien waarvan jij de gebruiksmogelijkheden nog niet kent en vraagt daarom om onthyping. Eerlijk gezegd Pierre kan ik het mij niet voorstellen dat er toepassingen of technologien zijn waar jij nog niet van op de hoogte bent, maar als dat wel zo is kan ik je niet om voorbeelden vragen, je kent ze immers nog niet.
  Wat bedoel je nu precies te zeggen hiermee?

 4. :-)
  Maar ik zei ook niet dat **ik** degene was die moest onthypen, maar **we**. Overigens bedoel ik er eigenlijk wel precies mee was ik normaal gesproken doe: uitproberen, mogelijkheden ergens van ervaren, eventuele tekortkomingen in kaart brengen en het een plek geven.

  Dus niet het label ‘hype’ gebruiken als excuus om iets links te laten liggen, maar als uitdaging of als aanleiding voor het onderzoeken van.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.