Nog meer screencasts

 Gepubliceerd door om 23:00  Leertechnologie
mrt 072006
 

Hans Mestrum deed het al eens in zijn woonkamer, de mensen van Camtasia Studio gewoon op de beurs: een interview opnemen met Camtasia Studio.
In dit geval was het een gesprek met Lee Brimelow, de man achter gotoandlearn.com. Zie ook mijn post getiteld “verslavend leren“. Niet alleen leuk om te zien wie er achter al die prachtige tutorials zit, maar ook weer een mooi voorbeeld van een toepassing van screencasts.
Ik kwam er overigens via het Camtasia blog.

 Reacties uitgeschakeld voor Nog meer screencasts  Tags:

Wat kost jouw screencast?

 Gepubliceerd door om 22:24  Leertechnologie
mrt 072006
 

Hans Mestrum beschrijft op zijn weblog wat de productietijd/kosten zijn van de screencast over MSN Messenger die hij gemaakt heeft.
Zijn berekeningen komen nog een stuk hoger uit dan de twee uur die ik er een tijd geleden al eens voor gegeven heb of de productietijd van de EduKast (zo’n 6 uur).
Ik begon een reactie te typen bij Hans, maar die werd zo lang dat ik hem hier maar als zelfstandig bericht heb opgenomen. We hebben immers trackback-opties. ;-) Lees verder….

Toepassingen streaming media

 Gepubliceerd door om 06:20  Tools
mrt 072006
 
“In de Emerce Update ‘Monetizing Streaming Media’ komt aan de orde welke advertentiemodellen er bestaan rondom streaming media en hoe er gemeten en afgerekend wordt. En hoe publishers kunnen verdienen aan de syndication van streaming content. Plus: wat zijn de laatste trends in pod- en vodcasting? Tenslotte zal er in een aantal cases ook aandacht besteed worden aan de praktijk: hoe houdt u de kosten in de hand, bij welke dienstverleners moet u zijn en welke fouten moet u zeker vermijden?”

(bron)

Via deze oproep voor bedrijven die een nieuw en/of innovatief product op het gebied van streaming media willen laten zien, en zo kans maken op een gratis plek, wam ik ook bij het programma van de bijeenkomst van volgende week donderdag. Interessant en de entree voor niet-leden is heel vriendelijk geregeld. Ik kan niet, eens kijken of ik iemand kan vinden die wel kan. Het zou natuurlijk mooi zijn als zo’n evenement achteraf ook op video beschikbaar kwam, het liefst zonder reclame natuurlijk. ;-)