feb 252006
 
“De film Million Dollar Baby van de Amerikaanse regisseur Clint Eastwood is zaterdagavond in Parijs bekroond met de César voor beste buitenlandse film. De boksfilm won vorig jaar vier Oscars, waaronder die voor beste film, beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol, voor Hillary Swank.”

(bron)

Kon ik het bij Sin City niet helemaal eens zijn met de conclusie van de kenners, bij Million Dollar Baby wel.

 Reacties uitgeschakeld voor Franse filmprijs naar Million Dollar Baby  Tags:

Tijden veranderen

 Gepubliceerd door om 21:17  Algemeen
feb 252006
 

Als het NOS journaal aandacht besteedt aan een Rap-battle tussen een burgemeester en een minister en bij gebrek aan een videoclip van een van de twee er zelf maar eentje bij maakt (zie de links op deze pagina) kun je dan concluderen dat er toch echt ingrijpend dingen aan het veranderen zijn wat betreft mediagebruik door de politiek?

 Reacties uitgeschakeld voor Tijden veranderen  Tags:

Maar gewoon beginnen kan ook

 Gepubliceerd door om 20:14  Edupodcast
feb 252006
 
“Into the computer lab today and onto Audacity with an introductory assignment with the kids in my class. In 70 minutes, produce a 2 – 3 minute podcast on something you are interested in (we talked about possible topics: movies, sports, entertainment, events at school, etc., etc.). Have opening and closing music, transition between topics and have transition music or sounds. At the end, it also needed to be converted to an MP3 file.
It was a very busy class.”

(bron)

Citaat uit een bericht op de “Remote Access“-weblog van Clarence Fisher, een docent. Het was hier dat ik de link tegen kwam naar de video die de aanleiding was voor het vorige bericht over de $100-laptop. Maar waar dat om grote schaal gaat, gaat het hier om een individuele docent die schrijft over zijn bedenkingen en ervaringen. Geweldig.

 Reacties uitgeschakeld voor Maar gewoon beginnen kan ook  Tags:

Size will get you strategy

 Gepubliceerd door om 19:47  Onderwijs
feb 252006
 

Een weblog vergeet niet. Dus kan iedereen nalezen dat ik een jaar geleden schreef dat ik niet veel zag in het initiatief van MIT om een laptop voor $100 te gaan ontwikkelen. Maar vandaag heb ik naar een opname van een presentatie door Nicholas Negroponte zitten kijken en moet ik toegeven dat ik natuurlijk beter had moeten weten. Want hoeveel keer eerder was ik al niet ‘geraakt’ (dat woord komt in het Engels beter over) door dingen die het MIT Media Lab deed. En dit was niet anders. Lees verder….