SURFnet Relatiedagen 2006

 Gepubliceerd door om 19:49  Algemeen
feb 022006
 
“Op 30 en 31 mei aanstaande organiseert SURFnet voor de negende keer de Relatiedagen. Naast de presentaties waarvoor SURFnet zelf een invulling regelt, is het dit keer voor het eerst mogelijk om een presentatie in te zenden. Hiermee kunnen deelnemers onderwerpen op de agenda zetten die zij belangrijk vinden. Tot 15 maart kunnen abstracts worden ingestuurd met een voorstel voor een presentatie.”

(bron)

Deze staat al met potlood in mijn agenda.

 Reacties uitgeschakeld voor SURFnet Relatiedagen 2006  Tags:
feb 022006
 
“Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de middagworkshop over groepscommunicatie op 16 februari. In deze workshop worden de mogelijkheden van ‘e-samenwerken’ behandeld. U krijgt antwoord op vragen als: Welke voorzieningen zijn (via SURFnet) beschikbaar? Op welke wijze kunnen deze worden ingezet?”

(bron)

Ik heb op die dag al twee (dus conflicterende) middagafspraken staan, maar als je er naar toe wilt, vindt je de informatie hier. Het is gratis en voor de lunch wordt gezorgd!

 Reacties uitgeschakeld voor Deelname workshop Groepscommunicatie nog mogelijk  Tags:

Enclosures voor ICT en Onderwijs BLOG

 Gepubliceerd door om 09:48  Algemeen
feb 022006
 

Wellicht handig om even te melden: Ook het ICT en Onderwijs BLOG gebruikt enclosures in beide ‘tekst-feeds’ die worden aangeboden. Dus als je RSS-lezer enclosures aan kan, dan kun je de bestanden bij de Autokast en GPRS-verbinding ook op die manier eenvoudig laten downloaden.

 Reacties uitgeschakeld voor Enclosures voor ICT en Onderwijs BLOG  Tags:

Uitgesneeuwde mist

 Gepubliceerd door om 08:53  Algemeen
feb 022006
 

Gisteren hebben we geleerd wat “uitgesneeuwde mist” was. Maar wat er vanochtend hier in Eindhoven lag was gewoon echte sneeuw. En dan is het voordeel van met de trein komen en in een gebouw op een campus werken dat je even snel nog wat mooie sfeerplaatjes kunt maken op weg naar je werkplek.

Sneeuw in Eindhoven Sneeuw in Eindhoven Sneeuw in Eindhoven Sneeuw in Eindhoven Sneeuw in Eindhoven

GPS-info is overigens nog effe met de hand toegevoegd.

 Reacties uitgeschakeld voor Uitgesneeuwde mist  Tags:
feb 022006
 
“‘Wij willen binnen onze club wat gaan experimenteren met (groeps) weblogs. Kun jij ons wat advies geven?’ Het is een vraag die ik de laatste tijd regelmatig hoor.
Enerzijds een goed teken, want hieruit blijkt dat weblogs gezien worden als een functioneel medium.
Maar wat voor advies en/of service biedt je dan? Ik richt wel ‘even’ een weblog voor je in?”

(bron)

Michel heeft een pagina op de wiki aangemaakt over het inrichten van een groepsweblog. Mooi!
Enne, aanvullen/toevoegen etc. kan natuurlijk bij een wiki!

 Reacties uitgeschakeld voor Professionaliseren van (groeps)weblogs  Tags:
feb 022006
 

Het vandaag een jaar geleden dat ik mijn presentatie over Weblogs en wiki’s in het onderwijs online gezet heb. En het mooie is dat hij nog steeds gebruikt wordt. Vorige week was in Utrecht de startbijeenkomst van een DAREnet-project en Gerard Bierens zou daar een korte toelichting geven over wat een wiki is. Maar zoals je wellicht weet is Gerard onlangs voor de tweede keer papa geworden en kon hij daar niet bij zijn. Om mij op het laatste moment te vragen om voor 10 minuten presentatie op en neer naar Utrecht te komen vond iedereen gelukkig wat veel van het goede. In plaats daarvan hebben ze de presentatie van vorig jaar gebruikt en laten zien en horen. Dat is nou hergebruik. 8)

 Reacties uitgeschakeld voor Weblogs en wiki’s in het onderwijs #3  Tags: