Van DivX naar iPod

 Gepubliceerd door om 21:33  Tools
jan 152006
 

Helaas hebben iTunes-gebruikers op Windows (zoals ikzelf) er een stuk minder aan, maar voor de Mac-gebruikers is het veel eenvoudiger geworden om ook DivX-films op hun iPod Video te krijgen. Met ingang van versie 6.0.2 van iTunes kun je nu vanuit iTunes ook videobestanden converteren naar een formaat geschikt voor de iPod zonder dat je daarvoor Quicktime Pro nodig hebt.
En omdat het voor de Mac mogelijk is om de DivX-codec in Quictime te installeren (en zo ook DivX-films in Quicktime af te spelen) zou de conversie van DivX naar iPod zo in één keer vanuit iTunes moeten kunnen. Zoals gezegd, heb ik dat niet zelf kunnen testen. iTunes speelt geen WMV-bestanden, dus ook daar no-go.

Maar het is dus voortaan niet meer zo dat je te maken krijgt filmpjes die wél in iTunes werken en niet op de iPod. Die kun je dan in ieder geval alsnog herconverteren.

[19-01-2007] Zie ook dit bericht

Stop of ik zap!

 Gepubliceerd door om 09:40  Tools
jan 152006
 
“De streepjescode van de 21ste eeuw is een RFID-chip, het zit in allerlei producten. Maar is dat wel zo veilig en effectief als de RFID-lobby wil? De ‘draadloze streepjescode’ blijkt niet opgewassen tegen de RFID-zapper, een stukje huisvlijt van Duitse hackers. Een wegwerpcamera en wat koperdraad helpen de identiteitschip ‘van een afstandje’ naar de bliksem.”

(bron)

Niet handig. Je kunt natuurlijk vinden dat RFID privacy-problemen oproept (is namelijk ook zo), maar ik denk dat we met zijn allen meer schade oplopen als dit soort tooltjes beschikbaar is/komt. Van de andere kant heb ik die dan liever nu al, dan pas op het moment dat we van het gebruik van RFID afhankelijk zijn. Ik moet er niet aan denken dat je straks je pinpas in je arm hebt zitten en iemand ‘zapt’ die weg.
Zie ook eerdere berichten over RFID.

 Reacties uitgeschakeld voor Stop of ik zap!  Tags:

Flashback: In welk land woon jij?

 Gepubliceerd door om 01:30  Internet
jan 152006
 

Precies een jaar geleden schreef ik over een script dat vaststeld in welk land je woont (bent) op basis van je IP-nummer. De verwijzing naar het werkend script was stuk, maar is inmiddels gerepareerd. Raar trouwens, volgens het script zou de Servage-server waar ik het blog op draai in Denemarken staan.
Als ik het bericht nalees ben ik toch maar blij dat ik het toen geschreven heb. Zou toch zonde zijn als je dit vaker dan één keer in je leven moest uitzoeken. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Flashback: In welk land woon jij?  Tags:

Do you know what vlogging is?

 Gepubliceerd door om 01:00  Edupodcast
jan 152006
 

Schitterend filmpje van Michael Schaap die op de Albert Cuyp aan willekeurige voorbijgangers vroeg of ze wisten wat “vlogging” is. Ik geloof dat er één mevrouw (die met die dikke frieten) was die het wist. Wat een “blog” was wisten er nog wel een paar, zaken als “RSS” en “XML” waren eveneens onbekend. Prachtig geknipt overigens en heerlijk om die Nederlanders in het Engels te horen. (getipt door Frank-ly)

Wat doen we hier aan? Maar opgeven en stoppen? En zo niet, hoe zou jij dit aan je collega’s (die er waarschijnlijk ook niets van weten) willen uitleggen?

 Reacties uitgeschakeld voor Do you know what vlogging is?  Tags: