Stop of ik zap!

“De streepjescode van de 21ste eeuw is een RFID-chip, het zit in allerlei producten. Maar is dat wel zo veilig en effectief als de RFID-lobby wil? De ‘draadloze streepjescode’ blijkt niet opgewassen tegen de RFID-zapper, een stukje huisvlijt van Duitse hackers. Een wegwerpcamera en wat koperdraad helpen de identiteitschip ‘van een afstandje’ naar de bliksem.”

(bron)

Niet handig. Je kunt natuurlijk vinden dat RFID privacy-problemen oproept (is namelijk ook zo), maar ik denk dat we met zijn allen meer schade oplopen als dit soort tooltjes beschikbaar is/komt. Van de andere kant heb ik die dan liever nu al, dan pas op het moment dat we van het gebruik van RFID afhankelijk zijn. Ik moet er niet aan denken dat je straks je pinpas in je arm hebt zitten en iemand ‘zapt’ die weg.
Zie ook eerdere berichten over RFID.