Van DivX naar iPod

Helaas hebben iTunes-gebruikers op Windows (zoals ikzelf) er een stuk minder aan, maar voor de Mac-gebruikers is het veel eenvoudiger geworden om ook DivX-films op hun iPod Video te krijgen. Met ingang van versie 6.0.2 van iTunes kun je nu vanuit iTunes ook videobestanden converteren naar een formaat geschikt voor de iPod zonder dat je daarvoor Quicktime Pro nodig hebt.
En omdat het voor de Mac mogelijk is om de DivX-codec in Quictime te installeren (en zo ook DivX-films in Quicktime af te spelen) zou de conversie van DivX naar iPod zo in één keer vanuit iTunes moeten kunnen. Zoals gezegd, heb ik dat niet zelf kunnen testen. iTunes speelt geen WMV-bestanden, dus ook daar no-go.

Maar het is dus voortaan niet meer zo dat je te maken krijgt filmpjes die wél in iTunes werken en niet op de iPod. Die kun je dan in ieder geval alsnog herconverteren.

[19-01-2007] Zie ook dit bericht

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hatseflats
15 jaren geleden

misschien via ipod linux?

http://hf-online.nl/blog/?page_id=18