Geen rolletjes meer voor Nikon

 Gepubliceerd door om 20:12  Hardware
jan 132006
 
“De Nikon Corporation gaat, na een historie van bijna zestig jaar, vaarwel zeggen tegen fotocamera’s die fotorolletjes gebruiken. Het bedrijf maakte bekend zich te gaan focussen op digitale camera’s. De productie van analoge camera’s zal worden stopgezet, omdat deze slechts een ondergeschikt aandeel van de omzet genereren; 95 procent van de inkomsten wordt inmiddels met digitale camera’s gegenereerd.”

(bron)

Ik wilde dit bericht even hier vastleggen omdat het toch wel een belangrijke stap is. Heel lang (alles is relatief) was het zo dat digitale fotografie alleen iets was voor hobby-fotografen en dat het echte werk alleen op een ‘echte’ camera met rolletje kon. Nu zie je, net als bij beeldschermen overigens, dat grote gevestigde namen definitief het vertrouwde principe/medium de rug toe keren. Het is iets om in je achterhoofd te houden als je sceptisch bent over de kansen van digitaal papier of hoopvol over de levensvatbaarheid van kranten op papier (om maar eens een ander gevestigd medium te noemen).
[update] Grappige link in dit verband.

 Reacties uitgeschakeld voor Geen rolletjes meer voor Nikon  Tags:
jan 132006
 
“In time for the MacWorld Conference and Expo, XtremeMac has announced a new voice recorder for the 5th Generation iPod with video. The device called the MicroMemo utilizes the iPod’s high fidelity audio capabilities to record 16-bit audio. You can either use the included microphone or any compatible microphone with a 3.5mm plug.”

(bron)

Het heeft (vind ik) veel te lang geduurd, maar nu is dan eindelijk de eerste uitbreiding voor de iPod-video beschikbaar die hem ook als mobiel podcast-apparaat geschikt maakt. Aangekondigd, want de uitbreiding (die overigens zo’n 80 dollar moet gaan kosten) is er pas ‘voorjaar 2006’.

Alles in de Tray

 Gepubliceerd door om 11:37  Tools
jan 132006
 

Applegebruikers zijn er (zie ik zo hier en daar) meer aan gewend: het open laten staan van applicaties en bestanden ook als je die even niet aan het gebruiken bent. Zelf sluit ik herhaaldelijk applicaties af om ze even later weer op te starten. Deels komt dat om zo veel mogelijk geheugen vrij te houden/krijgen voor de dingen waar ik wel actief me bezig ben, deels heeft het ook te maken met het willen opruimen van de taakbalk. Nu de hoeveelheid beschikbaar geheugen in mijn laptop verdubbeld is naar 1GB is gebrek aan geheugen wat minder een probleem. Sommige (steeds meer) applicaties zoals SharpReader, Outlook 2003 en ook iTunes zijn in staat om zichzelf te minimaliseren naar het systeemvak. Daar nemen ze minder ruimte in, zeker als je het “opruimen van het systeemvak aanzet”. Voor alle andere applicaties (zoals bijvoorbeeld Paint Shop Pro) gebruik ik nu 4t Tray Minimizer, een gratis tooltje dat dat voor elk venster/elke applicatie mogelijk maakt. Het voegt een extra knop toe naast de drie aanwezige knoppen in een venster en de applicaties blijven wel beschikbaar in het ALT-TAB menu. Handig.