Geen rolletjes meer voor Nikon

“De Nikon Corporation gaat, na een historie van bijna zestig jaar, vaarwel zeggen tegen fotocamera’s die fotorolletjes gebruiken. Het bedrijf maakte bekend zich te gaan focussen op digitale camera’s. De productie van analoge camera’s zal worden stopgezet, omdat deze slechts een ondergeschikt aandeel van de omzet genereren; 95 procent van de inkomsten wordt inmiddels met digitale camera’s gegenereerd.”

(bron)

Ik wilde dit bericht even hier vastleggen omdat het toch wel een belangrijke stap is. Heel lang (alles is relatief) was het zo dat digitale fotografie alleen iets was voor hobby-fotografen en dat het echte werk alleen op een ‘echte’ camera met rolletje kon. Nu zie je, net als bij beeldschermen overigens, dat grote gevestigde namen definitief het vertrouwde principe/medium de rug toe keren. Het is iets om in je achterhoofd te houden als je sceptisch bent over de kansen van digitaal papier of hoopvol over de levensvatbaarheid van kranten op papier (om maar eens een ander gevestigd medium te noemen).
[update] Grappige link in dit verband.