okt 212005
 
“Een grote meerderheid (57 %) van de online consumenten die hun winkelwagentjes verlaten in plaats van ze naar de kassa rijden, schrikt van het bedrag dat ze moeten betalen aan verzendkosten. Dat blijkt uit onderzoek van Forrester Research, onder Amerikaanse online kopers. Van de klanten die op internet geselecteerde goederen toch niet afrekenen, ziet 48 procent van betaling af omdat het totaalbedrag te hoog uitvalt.”

(bron)

Ik herken dat absoluut. De meeste sites (uitzonderingen daargelaten) maken het daarnaast relatief moeilijk om erachter te komen wat de verzendkosten gaan worden. Dan staan er bijvoorbeeld dingen als “van 0-5 kg zijn de verzendkosten X euro” terwijl je dan niet weet hoeveel de spullen die je gaat bestellen samen gaan wegen. Daar komt bij dat je in een gewone winkel ook de “totaalprijs” ziet staan op een prijskaartje. Je krijgt daar ook niet achteraf nog eens een extra rekening voor de transportkosten naar de winkel. Dat je de spullen dan zelf mee naar huis neemt in plaats van dat ze worden afgeleverd aan de deur is dan niet relevant. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Verzendkosten internetwinkels zijn te hoog  Tags:

Toch zonder kaartjes in de trein?

 Gepubliceerd door om 12:44  Algemeen
okt 212005
 
“De Nederlandse Spoorwegen hebben de technische problemen rond de invoering van de chipkaart voor het openbaar vervoer zo goed als opgelost. Binnenkort kunnen de eerste klanten met de elektronische betaalkaart reizen. De NS levert volgende week een tijdschema in voor de invoering bij minister Karla Peijs van Verkeer, zei een woordvoerder donderdag.”

(bron)

Zou ik dan binnenkort toch verlost zijn van die voorraad kaartjes in mijn portemonnee? Ik heb nu namelijk een voordeelurenkaart en koop voor mij woon-werkverkeer steeds een setje van 4 enkeltjes zonder korting (voor de heenreis ’s ochtends) en 4 enkeltjes mét korting (voor de terugreis). Ik reis niet vaak genoeg naar mijn werkplek in Eindhoven voor een trajectkaart, maar dit is dus ook niet handig. Doe mij dus maar een chipkaart die dan meteen die ene voordeelkaart vervangt en waardoor ik niet steeds er aan moet denken de kaartjes af te stempelen voordat ik in de trein stap. Regio Brabant zal wel weer niet als eerste aan de beurt zijn zeker?

okt 212005
 
“KLM waarschuwt voor een chaos bij het inchecken op Schiphol voor vluchten naar de Verenigde Staten. Vanaf maandag moet het overgrote deel van de dagelijks duizenden passagiers richting VS bij het inchecken gedetailleerde gegevens over de verblijfplaats op formulieren invullen.”

(bron)

Ik ga begin volgende maand voor een week naar New York, maar de KLM heeft gelukkig haar website zo aangepast dat je bij het inchecken via internet die gegevens al kunt invullen en dus niet in de rij hoeft. Dat inchecken via internet is sowieso handiger: effe stoel uitzoeken, boardingpas printen en klaar. Nadeel alleen is dat, omdat zo veel mensen dat nu doen, je voortaan op Schilphol toch gewoon in de rij staat. Niet om in te checken, maar bij het bagage-afgiftepunt.