Samen kaartlezen?

Robert Scoble verwijst naar een nieuw voorbeeld van integratie van applicaties/diensten: MSN Messenger + MSN Virtual Earth = samen kaartlezen.
Het blijkt echter nog niet zo heel eenvoudig aan de praat te krijgen.
Scoble verwijst naar o.a. het bericht van Chandu Thota waar met een aantal schermafdrukken het hele verhaal wordt toegelicht.
Het lijkt er echter op dat de beschikbaarheid van meer factoren dan alleen de versie van je MSN messenger afhankelijk is. Ik heb namelijk geprobeerd dit uit te testen met twee versgeïnstalleerde Nederlandstalige MSN Messenger 7.5 clients en had niet veel succes.

MSN Messenger - Klik voor grotere versie

De activiteit is niet zichtbaar in MSN Messenger. Ik ben toen gaan zoeken op de website van de MSN Messenger en vond deze verwijzing naar de toepassing.

MSN Messenger - Klik voor grotere versie

Het opstarten via die pagina leidt wel tot het verschijnen van de gedeelde kaart.

MSN Messenger - Klik voor grotere versie

Het samen kaartlezen gaat echter nog niet zo goed. De updates worden in ieder geval niet tussen de twee clients doorgevoerd. Een bug in de versie op de website?

Voegt dit nu wat toe? Voor Nederlands jongeren in ieder geval niet. De kaarten ontbreken. Zullen ze in de VS vaak de kaart erbij pakken als ze een plek voor een avondje uit afspreken? Tja, als ze dat avondje uit via MSN afspreken, dan is het een klein stapje ook de kaart erbij te pakken.