ICTO Update 2005

 Gepubliceerd door om 19:34  Presentatie
sep 162005
 

Presentatie gegeven voor de plenaire vergadering van het ICTO-team van de afdeling Onderwijs van Fontys Hogescholen op 16 september 2005. Tijdens de presentatie ga ik heel kort in op een aantal actuele ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs. De presentatie is als office PPT-bestand via deze link te downloaden en ook online te bekijken (Flash noodzakelijk) Er is een wiki-pagina beschikbaar met extra links.

[update 16 oktober 2005]
Naar aanleiding van het verschijnen van de iPod video heb ik de presentatie opnieuw opgenomen. De geluidskwaliteit is nu beter en de presentatie is in meerdere versies beschikbaar:
* unknown type AVI-versie * video WNV-versie * video iPod video * audio Podcast-versie   (alleen audio)

 Reacties uitgeschakeld voor ICTO Update 2005  Tags:
sep 162005
 
“Hoe kan ik meerdere (generaties) studenten laten samenwerken aan kennisopbouw door het gebruik van een wiki?”

(bron)

Nog ruim voor de studiebijeenkomst in Arnhem over Wiki’s en Weblogs in het onderwijs is er een “IDEE” (zo heten de bijdragen op de Digitale Didactiek-website) over het gebruik van een wiki in het onderwijs toegevoegd. En natuurlijk niet van zomaar iemand, Cindy is namelijk ongetwijfeld de bekendste edublogger uit België. :-)
Hmmm, ik kan nog wel wat beren op de weg zien bij dit IDEE. Ik denk in ieder geval dat een interessant vervolg-IDEE is om in te gaan om de wijze van beoordelen van de resultaten. Bijvoorbeeld: neem je informatie die ‘externen’ met betrekking tot een onderwerp hebben toegevoegd mee in de beoordeling?

 Reacties uitgeschakeld voor Wikis op de Digitale Didactiek-website  Tags: