sep 152005
 

Uiteraard heb ook ik meteen even gekeken of alle opwinding rond Google Blogsearch terecht was. Nou, wat mij betreft wel. Al was het maar dat Google blijkbaar van mening is dat ik niet drie weken op vakantie mag, want sindsdien wordt ik blijkbaar niet meer als weblog gezien. Als ik namelijk zoek op pagina’s die voor hier geïndexeerd zijn (link) dan is het laatste bericht dat van 25 juli 2005.

Googleblog - Klik voor grotere versie Google - Klik voor grotere versie

Sowieso maf overigens dat ik met eenzelfde zoekopdracht op de ‘gewone’ Google niet slechts 30, maar 46.300 (!) resultaten vind.
Volgens de toelichting hoef ik er slechts voor te zorgen dat ik Weblogs.com ping, maar zover ik weet doe ik dat al/nog steeds.

sep 152005
 

Op 9 januari vorig jaar schreef ik naar aanleiding van het bericht dat de consumentenbond in België platenmaatschappijen ging dagvaarden:

“Denk dat ze het niet gaan winnen en voor de maatschappelijke discussie maakt het volgens mij ook niet veel uit.”

(bron)

Gisteren heeft het Belgische Hof van Beroep uitspraak gedaan en bepaald dat het maken van een thuiskopie geen afdwingbaar recht is (bron). Goed weten we ook weer. Kunnen de platenmaatschappijen lekker door met het steken van geld in kopieerbeveiligingen in plaats van in advocaten. Is allebei weggegooid geld.

 Reacties uitgeschakeld voor Privé-kopie muziek-cd is legaal maar geen recht  Tags:

Geschiedenis op de kaart

 Gepubliceerd door om 07:02  Onderwijs
sep 152005
 

Dat Google Earth veel mogelijkheden biedt om ingezet te worden in het onderwijs, kun je o.a op de Computers in de klas-website zien. Zie ook mijn eerder bericht daar over. Your History Here is een interessante manier Google Maps in te zetten in het onderwijs. Het is een (online) dienst die het mogelijk maakt annotaties toe te voegen bij locaties op de kaart. Het idee erachter is om een stuk geschiedenis in beeld te brengen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Geschiedenis op de kaart  Tags: