Zoals je wellicht weet scrape ik een aantal van de SURF-websites en maak er RSS-feeds van. De reden daarvoor ligt voor de hand: ze hebben er zelf nog geen.
Zo ook de Digitale Didactiek website. Door de opbouw van de site was het tot nu toe zo dat het resultaat in zeven verschillende RSS-feeds opgeslagen werd, voor elk van de ideecategorieën één RSS-feed.
Dankzij Feedcombine hoeft dat nu niet meer.
Op Feedcombine kun je een aantal RSS-feeds opgeven en de site geeft je dan een gecombineerde RSS-feed terug.
Het vervelende was/is dat de omschrijving van de RSS-feed die Feedcombine maakt bestaat uit de namen van alle individuele feeds. En dat staat niet netjes.
Gelukkig is dat op te lossen door Feedburner te gebruiken.
Ik heb de RSS-feed toegevoegd aan mijn verzameling Feedburner-feeds en daar de titel en omschrijving van het resultaat aangepast. Het enige “vervelende” is nog dat in ieder geval in SharpReader de link van de feed zelf naar de Feedcombine website linkt. Vind ik niet netjes. Je kunt de Feedburner-link echter gewoon gebruiken.
De verzameling feeds ziet er nu als volgt uit:
ICT en Onderwijs weblog – (de feed van de site)
Publiek werk – (feed met presentaties etc)
SURF Actueel (nieuws van de SURF-website) –
SURF e-learning themasite –
SURF Edusite –
SURF Edutrip 2005 –
SURF NL Portfolio –
SURF SiX Actueel –
Nieuw is dus nu:
Digitale Didactiek Website – .
Het kan overigens zijn dat je nu een van de feeds volgt via een andere URL. Dat is waarschijnlijk geen probleem omdat je nieuwslezer automatisch doorverwezen wordt. Mocht je al heel lang een update van een feed gehad hebben, dan is het verstandig de link aan te passen.
Misschien een idee om in plaats van feedburner feedjumbler te gebruiken.
Hoi Paulo,
Waarom? Ik bedoel, in tegenstelling tot sommige andere gebruikers, ben ik niet ontevreden over Feedburner. En met de 30 dagen redirect-service die ze tegenwoordig hebben is weggaan natuurlijk altijd nog wel mogelijk. En dan moet ik eerst nog eens met de API gespeeld hebben.
Wat ik bedoel is dat je volgens mij feedburner gebruikt om de tekortkomingen van feedcombine te ‘maskeren’. Gebruik van feedjumbler zou feedburner in dit geval overbodig maken. Zie bijvoorbeeld de volgende feedjumblerresultaten:
Mijn favorieten html-versie of Mijn favorieten rss-versie
Feedjumbler biedt meerdere outputopties (rss, atom, html en javascript) en daarnaast een aantal zinvolle parameters.
Ah, nu snap ik wat je bedoelde. Sorry, had dus niet lang genoeg naar Feedjumbler gekeken voordat ik een reactie gaf.
Ik kan inderdaad ook bij Feedjumbler een gecombineerde feed maken.
Maar net als bij Feedcombine wordt dan in de ’titel’ terugverwezen naar Feedjumbler. En er wordt een extra bericht in de RSS-feed aangemaakt met een "powered by"-bericht.
Is op zich niet zo raar, het is tenslotte een gratis service.
Wat betreft uitvoermogelijkheden is Feedjumbler zo te zien wat uitgebreider dan Feedcombine. Maar ik laat het toch maar even zoals het was.
Een extra reden voor het gebruik van Feedburner is overigens het kunnen bijhouden van statistieken. Het is nou eenmaal leuk om te zien of de teller van zo’n feed oploopt (of niet).