Annotating the planet

 Gepubliceerd door om 00:30  Internet
jul 212005
 

Op zoek naar andere voorbeelden van het gebruik van Google Maps kwam ik bij dit voorbeeld gemaakt door Jon Udell. Het is een screencast in Flash van een wandeling door het plaatsje Keene.
Hij gebruikt een zelfgemaakte Google-map waarbij hij de route uitzet en markers plaatst die naar filmpjes, foto’s en links over die betreffende plek verwijzen. De locatie van de markers heeft hij vastgesteld met zijn GPS-ontvanger. Zijn telefoon had weliswaar ook GPS, maar die kon hij niet uitlezen naar Google Maps.

Wat ik mooi vindt aan dit voorbeeld is de toevoeging van de screencast. Eerst had hij slechts een verzameling foto’s en video’s van zijn wandeling. Google Maps voegde daar de mogelijkheid aan toe om ze op hun plek te tonen. De screencast voegde daar weer de mogelijkheid aan toe om zijn verhaal erbij te horen.

Wil je weten hoe dit gemaakt is, dan legt Jon dat hier uit.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.